08:52 29.11.2017

Європарламент обговорить стан Енергетичного союзу ЄС

2 хв читати
Європарламент обговорить стан Енергетичного союзу ЄС

Європарламент на дводенній пленарній "міні-сесії", що відкривається в Брюсселі в середу, розгляне доповідь Єврокомісії про стан Енергетичного союзу ЄС, повідомила журналістам співробітниця прес-служби ЕП Ралука Хулубан, представляючи порядок засідань.
Вона зазначила, що у вівторок члени комітету Європарламенту з питань промисловості та енергетики голосували з питань енергетичної ефективності і розвитку поновлюваних джерел енергії.
"Обидва досьє є частиною висунутого Європейською комісією в листопаді минулого року пакету "чистої енергетики" і являють собою життєво важливий внесок у конкурентоспроможність Енергетичного союзу", - сказала Р.Хулубан.
На голосуванні в комітеті депутати Європарламенту підтримали в якості загальної мети ЄС підвищення на 40% до 2030 року енергоефективності при суворих правилах щорічної економії енергії.
Члени комітету також проголосували за те, щоб намітити мету отримувати за рахунок відновлюваних джерел енергії до 2030 року 35% споживаної в ЄС енергії.
"Слідом за цими голосуваннями в середу відбудуться дебати по третій щорічній доповіді про стан Енергетичного союзу, яку Європейська комісія представила 24 листопада. У міру того, як просувається робота над законодавством (що належить до Енергосоюзу ЄС - ІФ), Європейська комісія віддає собі звіт в тому, що громадянам, місцевим громадам, іншим представникам європейського суспільства належить пристосовуватися до цього Енергетичного союзу. Ось чому дебати на міні-сесії будуть дуже цікавими і хвилюючими", - сказала Р.Хулубан .
Перехід Євросоюзу до суспільства з низькою вуглеводневої емісією стає новою реальністю Європи, заявив член Європейської комісії з енергетики і кліматичних змін Мігель Аріас Каньете, представляючи пресі 24 листопада третю доповідь Єврокомісії про стан Енергетичного союзу ЄС.
"Енергетичний перехід Європи вже почався при рекордному рівні використання поновлюваних джерел енергії і швидкому зниженні її вартості. Але енергетичні інфраструктури Європи повинні розвиватися в тому ж напрямку і в такому ж темпі, щоб повністю підтримувати цей енергетичний перехід", - підкреслив М.Аріас Каньєте.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА