10:56 29.11.2017

Україна вперше увійшла до рейтингу газових хабів Європи

1 хв читати
Україна вперше увійшла до рейтингу газових хабів Європи

Європейська асоціація енерготрейдерів (EFET) вперше включила Україну до щорічного огляду газових хабів, поставивши країну на 18 місце, повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

За її даними, в рейтингу асоціації Україна отримала 3,5 бали і поступилася таким ліквідним хабам як NBP (Великобританія), TTF (Нідерланди), ZTP (Бельгія), NCG (Німеччина), але випередила Болгарію та Румунію, які почали процес лібералізації газового ринку значно раніше нашої країни.

Для поліпшення позицій в рейтингу EFET Україна має встановити тарифи на внутрішніх точках входу/виходу з ГТС, впровадити щоденне балансування з врегулюванням небалансів і почати використовувати короткострокові стандартизовані продукти на торговій платформі в межах щоденного балансування.

"Ухвалення проекту змін до Кодексу ГТС, розробленого "Укртрансгазом" і поданого до регулятора, допоможе українському хабу значно поліпшити свої позиції і піднятися в наступному огляді EFET", - зазначають у НАК.

Як повідомлялося, наприкінці 2016 року "Нафтогаз України" став асоційованим членом EFET, до складу якої входить понад сто компаній-енерготрейдерів з 27 країн Європи

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА