12:10 29.11.2017

НБУ надав дочірній структурі "Київстару" статус оператора платіжної інфраструктури

2 хв читати
НБУ надав дочірній структурі "Київстару" статус оператора платіжної інфраструктури

Національний банк України (НБУ) задовольнив заявку ТОВ "Старманія" (Київ), дочірньої компанії провідного вітчизняного оператора мобільного зв'язку "Київстар", на отримання статусу оператора платіжної інфраструктури, повідомив президент "Київстару" Петро Чернишов.

"Старманія", 100% дочірня компанія Kyivstar, нарешті отримала статус оператора послуг платіжної інфраструктури! Може хтось і скаже, що таких операторів в Україні багато - але ось у мобільного оператора - це перший! ", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

За словами П.Чернишова, НБУ ще має затвердити положення про здійснення операцій з електронними грошима національної платіжної системи "Простір", після чого "Київстар" фактично буде готовий до запуску мобільних фінансових послуг для абонентів.

"Скоро ті, хто живе далеко від банківських відділень або не має банківського рахунку, зможуть оплачувати покупки, комунальні послуги, квитки у міський транспорт зі звичайного телефону (навіть смартфон для цього не потрібен!), А ті, хто живе в містах - легко і швидко заплатять за таксі, доставку піци або інших товарів бзпосередньо з мобільного додатку, - зазначив президент "Київстару".

"Київстар" - найбільший український оператор мобільного зв'язку. На кінець вересня 2017 року він обслуговував 26,4 млн абонентів. Виторг "Київстар" за дев'ять місяців 2017 року збільшилася на 10,5% порівняно з аналогічним періодом 2016 року - до 11,08 млрд грн, а EBITDA виросла на 11,8% - до 6,02 млрд грн.

"Київстар" з середини січня 2014 року спільно з Альфа-банком (Київ) запустив послугу NFC-платежів (безконтактних платежів), для якої необхідно отримати прив'язану до SIM-картки банківську карту і завантажити у телефон спеціальний додаток. Однак ця послуга не стала надто популярною.

У серпні 2014 року оператор зареєстрував ТОВ "Старманія" для надання фінансових послуг (окрім страхування та пенсійного забезпечення), фінансового лізингу, інших видів кредитування і грошового посередництва, а також для обробки даних і розміщення інформації на веб-вузлах. Статутний капітал дочірньої компанії становив 7 млн грн, проте через рік він був збільшений до 61 млн грн, частка "Київстару" - 100%.

"Старманія" ще в червні 2016 року отримала ліцензію НБУ на переказ коштів у національній валюті. Оператор спочатку анонсував вихід на ринок фінансових послуг спочатку до кінця 2016 року, потім - на початку 2017 року. За словами П.Чернишова, оператор зіткнувся з низкою регуляторних перешкод на шляху до комерційного запуску першого блоку фінансових послуг, що затримує терміни початку їх надання. "Київстар" має намір подолати їх і вийти на цей ринок до кінця 2017 року, зазначив на початку серпня президент компанії.

Акціонери "Київстар" - міжнародна група Veon Ltd. (Раніше - VimpelCom ltd). Акції групи перебувають у вільному обігу на фондовій біржі NASDAQ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

Фінкомпанії з обмеженням ставки за мікрокредитами 1% на добу будуть обережнішими у виборі клієнтів - думка

"Метінвест" у I кв. наростив сплату податків до бюджету України на 70%, до 4,2 млрд грн - СЕО

ПриватБанк перерахував до бюджету майже 50 млрд грн податку на прибуток і дивідендів за 2023 рік

Україна в суботу передавала надлишки е/е Польщі обсягом 1600 МВт-год і обмежувала ВДЕ - Міненерго

Сума завданих збитків унаслідок ворожих обстрілів Курахівської ТЕС становить майже 1 млрд грн - ОВА

Дніпропетровська область отримає понад 3,2 млрд грн у рамках економічної платформи "Зроблено в Україні"

Ракетний удар РФ зруйнував ємності з агропродукцією в порту Південний

Кількість офіційно безробітних українців у березні зросла на 8%

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА