10:59 01.12.2017

Мінфін пропонує розширити повноваження ДФС щодо системи блокування податкових накладних

2 хв читати
Мінфін пропонує розширити повноваження ДФС щодо системи блокування податкових накладних

Робоча група при Міністерстві фінансів України розробила законопроект і проект указу щодо системи моніторингу критеріїв оцінки ризиків (СМКОР), якими передбачено додаткові повноваження Державної фіскальної служби (ДФС).

Згідно з повідомленням на сайті відомства, керівники головних управлінь ДФС можуть отримати право впродовж доби після зупинки реєстрації податкової накладної самостійно відновити її на підставі критеріїв "реальності операції", виходячи з інформації в базах ДФС.

До того ж ДФС отримає право вносити зміни до критеріїв ризиків з обов'язковим погодженням з Міністерством фінансів, щоб прискорити процес зміни роботи системи автоматичного блокування податкових накладних.

Експертна група при Мінфіні, до складу якої входять представники бізнес-асоціацій, виявила шість основних проблем через прогалини в імплементації СМКОР. Проекти зазначених документів покликані виключити ці недопрацювання, уточнює Мінфін. Зокрема, пропонується зобов'язати ДФС запитувати додаткову документацію тільки з обов'язковим зазначенням, якого саме документа не вистачило комісії для прийняття рішення про відновлення реєстрації, підкреслює відомство.

Для зменшення випадків зупинки реєстрації податкових накладних підприємств реального сектора пропонується встановити "відсікає" критерій - податкове навантаження на рівні 2-3% замість нинішніх 5%.

Платникам, яким відмовили в реєстрації податкової накладної в перші місяці роботи системи і які оскаржують рішення в адміністративному або судовому порядку, Мінфін має намір надати право на повторний розгляд комісією ДФС раніше поданих документів, говориться в повідомленні Мінфіну.

Пропоновані зміни стосуються і формату квитанції, до змісту якої слід слід додати інформацію, які документи комісія рекомендує внести на її розгляд. На думку робгрупи при Мінфіні, це допоможе уникати помилок.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА