12:14 04.12.2017

Український авторинок у листопаді вперше за рік показав негативну динаміку

2 хв читати
Український авторинок у листопаді вперше за рік показав негативну динаміку

Реалізація нових легкових автомобілів в Україні вперше за останні місяці продемонструвала негативну динаміку, скоротившись майже на 1% як до жовтня 2017 року, так і до листопада 2016 - до 7,361 тис. од., повідомляє AUTO-Consulting

"Таким чином, період зростання українського авторинку, що тривав більше року, виявився перерваним", - констатують експерти.

Лідерство в листопаді зберегла Toyota, але зменшила обсяги продажу майже на 15% до жовтня. На друге місце вийшла Renault, дилерам якої вдалося випередити показники продажу фаворита минулого місяця Volkswagen, що знизив реалізацію майже на 30% і який пропустив на третю позицію Skoda.

Позиційна боротьба сталася і між Kia і Hyundai. Завдяки зростанню продажу на 29% Kia вийшла на 5-те місце на ринку і випередила корейського конкурента.

Найбільш стрімкий злет у листопаді продемонструвала Mazda - нова модель і вдала акційна політика дозволили їй піднятися на 7-му позицію з 11-ої у жовтні і наростити продаж на 38%.

Експерти вважають показовим той факт, що в листопаді одразу дві преміальні марки виявилися в топ-10 українського авторинку: на 8-му місці - Audi, навіть незважаючи на зниження продажу до жовтня, на 10-му - Mercedes-Benz, що наростив продаж одразу на 43% (майже рекорд місяця).

"Попри стагнацію авторинку, зростання продажу продемонстрували багато брендів. Серед них - Ravon, Mitsubishi, ZAZ, Lexus, Volvo, Land Rover, Chevrolet і навіть Lada", - констатує AUTO-Consulting.

Негативну динаміку майже на 1% порівняно з листопадом минулого року констатує і асоціація "Укравтопром", але, за її даними, за цей місяць було продано 7,677 тис. Нових авто

У трійці лідерів також Toyota (840 авто, падіння на 1,3% до листопада 2016), Renault (749 од., На 11% менше), Skoda (610 авто, приріст 20%).

Volkswagen, додавши майже 19% до минулорічного листопада,посів четверту позицію в рейтингу з 590 зареєстрованих автомобілів, на 5-му місці KIA з 481 авто і падінням на 5%.

Найпопулярнішим автомобілем листопада став KIA Sportage, за який своїми гаманцями проголосували 348 автомобілістів.

Як повідомлялося, за підсумками січня-жовтня 2017 року продаж нових легкових авто в Україні становив 64,091 тис. од., що майже відповідає показнику за весь 2016 рік, проте в жовтні експерти констатували, що картину українського авторинку в жовтні сильно змінили наслідки "дизельгейту", оскільки на ринку з'явилося багато автомобілів з дизельними двигунами за небувало низькими цінами.

Початкові прогнози експертів на 2017 рік передбачають 25-30% приріст авторинку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА