19:41 04.12.2017

Кабмін фіналізував переговори з GE Transportation про оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

2 хв читати
Кабмін фіналізував переговори з GE Transportation про оновлення рухомого складу "Укрзалізниці"

Кабінет Міністрів України завершив переговори з американською GE Transportation, і до кінця року буде підписано угоду про стратегічне партнерство з реалізації семирічної програми оновлення рухомого складу ПАТ "Укрзалізниця", повідомляє прес-служба уряду в понеділок.

Відповідних домовленостей було досягнуто під час зустрічі керівництва GE Transportation з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом.

"Радий, що ми фіналізували наші домовленості і домовляємося, що до кінця року всі документи мають бути узгоджені та підписані. Уряд сприятиме цьому процесу", - цитує прес-служба главу уряду.

У повідомленні нагадується, що активна фаза переговорів щодо цього проекту тривала протягом трьох останніх місяців та проводилася керівництвом "Укрзалізниці" за підтримки Офісу залучення інвестицій UkraineInvest.

Сторони погодилися, що в рамках виконання всіх домовленостей локалізація (використання українських потужностей) зросте до 40%. Крім того, досягнуто домовленість, що продукцію українського виробництва, створену на основі технологій і з дотриманням стандартів GE, буде використано в інших проектах GE Transportation в інших країнах.

Виконання першої фази проекту передбачає постачання "Укрзалізниці" вже у вересні наступного року 30 локомотивів, що міститимуть українські запчастини, їх обслуговуватимуть в Україні.

"Це надасть можливість "Укрзалізниці" гарантувати вирішення питання дефіциту тяги вже до наступного пікового навантаження", - зазначив в.о. голови правління ПАТ "Укрзалізниця" Євген Кравцов.

Зі свого боку GE Transportation підтвердила готовність протягом всього проекту постачати до України технології, проводити навчання фахівців, а також опрацювати можливості доступу до кредитних ресурсів.

Як повідомлялося, на першому етапі заплановано великовузлове складання локомотивів на Крюківському вагонобудівному заводі.

GE Transportation - американська компанія, що є частиною корпорації GE, посідає 13 місце за обсягом доходів у рейтингу Fortune 500. Штаб квартира компанії розташована в США, а головні напрями діяльності - виробництво і обслуговування локомотивів, двигунів та іншого обладнання для залізничного транспорту, двигунів і обладнання для морського транспорту, обладнання для гірничодобувної та бурильної промисловості.

П'ятирічний план розвитку ПАТ "Укрзалізниця" передбачає модернізацію і закупівлю 270 локомотивів, зокрема, у співпраці з GE.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА