15:36 05.12.2017

Китай передбачив для співпраці з Україною $7 млрд на проекти в різних галузях

2 хв читати
Китай передбачив для співпраці з Україною $7 млрд на проекти в різних галузях

Китайська Народна Республіка (КНР) передбачила $7 млрд для співпраці з Україною в рамках проектів у сфері торгівлі, інфраструктури, промисловості і цифрової економіки, повідомив віце-прем'єр-міністр Китаю Ма Кай під час третього засідання міжурядової комісії зі співробітництва України і Китаю в Києві у вівторок.

"Сьогодні потрібно розширювати форми і галузі для спільної роботи, і шукати найбільш сприятливі форми співпраці. Китай передбачив для співпраці з Україною $7 млрд і навіть більше, якщо проекти будуть успішними. Але треба виходити з потреб ринку, слід акуратно оцінювати і направляти спільні зусилля в ті сфери, де буде найкращий ефект і результат ", - цитує прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України віце-прем'єра Китаю.

Згідно з повідомленням МЕРТ, Україна і КНР підписали спільний протокол про ключові досягнення та подальші плани розвитку транспорту, інфраструктури, науки та інших областей, йдеться на сайті МЕРТ у вівторок. Сторони також підписали низку галузевих двосторонніх договорів у сфері енергетики й енергоефективності, торгівлі, агропромислового комплексу.

"За підсумками третього засідання міжурядової комісії зі співробітництва Україна і Китай підписали дорожню карту (план дій) реалізації ініціативи "Економічний пояс Великого шовкового шляху" і "Морського шовкового шляху ХХІ століття" та іншиідокументи", - написав на своїй сторінці в Facebook віце-прем'єр-міністр - міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів.

Він також зазначив, що серед перспективних сфер економічного співробітництва у сфері інфраструктури є проекти з розвитку портової інфраструктури України, дорожнього господарства, електрифікації залізниці і розвиток аеропортів.

Зокрема, між Україною і Китайською Народною Республікою в рамках третього засідання комісії підписано меморандум в галузі енергоефективності, відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива.

Підписаний під час засідання комісії меморандум у сфері енергоефективності відновлюваної енергетики та альтернативних видів палива покликаний створити правові засади співробітництва в зазначених сферах, зокрема забезпечити підтримку інвесторів і суб'єктів господарювання, йдеться в повідомленні Міністерства регіонального розвитку та будівництва і житлово-комунального господарства України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА