10:56 06.12.2017

Суд відновив "абонплату" за розподіл для "Луганськгазу"

2 хв читати
Суд відновив "абонплату" за розподіл для "Луганськгазу"

 Окружний адміністративний суд Києва відновив дію постанови Національної комісії, що здійснює регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) №366 від 28 березня 2017 року "Про встановлення тарифів на послуги розподілу природного газу для ПАТ "Луганськгаз" (за принципом "абонплати" за приєднану потужність), повідомила прес-служба НКРЕКП.

Відповідне рішення ухвалено 30 листопада за позовом "Луганськгазу", комісія має намір оскаржити його в суді апеляційної інстанції.

"НКРЕКП вважає, що судом невірно встановлено обставини справи, неправильно досліджено та оцінено докази, порушено норми матеріального та процесуального права... Крім того, комісія вважає неприйнятним, що у порушення норм Конституції України органи судової влади втручаються у виключну компетенцію НКРЕКП", - зазначають у прес-службі регулятора.

Як повідомлялося, НКРЕКП 28 березня 2017 року прийняла рішення про введення в дію абонплати за розподіл газу. Нова система передбачає відділення тарифів на транспортування і розподіл від ціни газу як товару.

За її умовами, кожен споживач має щомісяця сплачувати за розподіл газу фіксовану суму, що залежить від максимальної пропускної спроможності його лічильника, незалежно від фактичних обсягів споживання. Водночас ціна закуповуваного абонентом газу вже не міститиме вартості транспортування і розподілу.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив про необхідність перегляду регулятором ухваленого рішення.

В.Гройсман зазначив, що згідно з проведеним аналізом рішення про введення абонплати може обернутися зростанням платежів за газ для різних категорій споживачів в 1,3-3 рази, що є неприпустимим, оскільки стосуватиметься кількох мільйонів домогосподарств.

Пізніше про необхідність призупинити дію постанови про абонплату за газ заявив президент України Петро Порошенко. За його словами, має бути знайдено погоджене рішення, яке передбачало б непідвищення тарифів та поширення субсидій на всі види платежів для всіх, хто цього потребує.

У результаті 10 квітня НКРЕКП скасувала своє рішення про запровадження абонплати за розподіл газу для його доопрацювання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

Мінекономіки очікує узгодження Плану України Брюсселем протягом кількох тижнів

Дефіциту електроенергії немає, "Укренерго" довелося обмежувати ВДЕ - Міненерго

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА