16:41 06.12.2017

Підписання кредитної угоди з ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва метро в Харкові заплановано на 18 грудня

2 хв читати
Підписання кредитної угоди з ЄБРР та ЄІБ щодо будівництва метро в Харкові заплановано на 18 грудня

Будівництво тунелів до електродепо станції метро "Перемога" Олексіївської лінії Харківського метрополітену, вже почалося і здійснюється за рахунок коштів із міського бюджету, повідомив перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

"До кінця цього року заплановано освоїти 15 млн грн, у 2018 році - 80 млн грн", - йдеться в повідомленні прес-служби Харківської міськради з посиланням на І.Терехова.

Закінчити будівництво тунелів заплановано до Дня міста (23 серпня) у 2018 році. Саме електродепо будуватимуть вже за рахунок кредитних коштів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейського інвестиційного банку (ЄІБ).

"За моєю інформацією, 18 грудня президент України Петро Порошенко підпише кредитну угоду між державою та Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком. Після цього в Харкові відбудеться підписання кредитної угоди міським головою Геннадієм Кернесом. Таким чином, ми отримаємо фінансові ресурси на будівництво станцій метро "Державінська" і "Одеська", електродепо та нового рухомого складу", - сказав І.Терехов.

За словами директора КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" Наталії Линник, електродепо, розраховане на 100 вагонів, заплановано побудувати за три роки.

Як повідомлялося, 25 грудня 2014 року Харківська міськрада ухвалила рішення про створення групи управління інвестпроектом "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові", який передбачалося реалізовувати спільно з ЄБРР. На прес-конференції в Харкові директор ЄБРР в Україні Шевкі Аджунер 13 грудня 2016 року висловив сподівання, що договір про фінансування будівництва метро буде підписано в першому півріччі 2017 року.

21 грудня 2016 року Харківська міськрада підтримала участь комунального підприємства (КП) "Харківський метрополітен" в інвестиційному проекті "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові" і дав згоду на отримання позики ЄБРР та ЄІБ, залучених державою для реалізації цього проекту, на суму EUR320 млн.

Проект передбачає продовження третьої лінії метрополітену на 3,47 км у напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро - "Державінська" і "Одеська", будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу.

Передбачається, що обидві станції і ділянку від тунелів до станції "Державінська" (959 м) будуть побудовані "відкритим способом", тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) - за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Будівництво зачепить 45 будинків, з яких 3 багатоповерхових, із 247 зареєстрованими мешканцями, і кілька комерційних об'єктів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна експортувала українським морським коридором 40 млн т вантажів, скоротивши їх обробку в Дунайських портах на 16% у 1 кв.

Шмигаль обговорив з президентом Світового банку ситуацію в енергетичному секторі України

"Кернел" повідомив про значне погіршення діяльності через ракетні атаки РФ

Енергосистема України втратила 8 ГВт потужності через нещодавні російські обстріли - прем'єр

"Луцьк Фудз" у 2023р. наростив чистий прибуток на 8,5% до 46 млн грн

Асоціації виробників будматеріалів працюють над відповідністю своєї продукції для оборони стандартам НАТО - президент ВСВБ

Нафта знижується на даних про запаси у США, Brent біля $89,3 за барель

Занадто м'яка фіскальна політика США загрожує економіці країни та світу - МВФ

Збори акціонерів "Центренерго" планують ухвалити рішення про продаж їм е/е та закупівлю газу і вугілля протягом року

Мінагрополітики прогнозує у 2024р. скорочення виробництва зернових до 52,4 млн тонн, збереження врожаю олійних - 21,7 млн тонн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА