15:50 07.12.2017

ВР внесла правки до Бюджетного кодексу - перший закон із бюджетного пакета-2018

2 хв читати
ВР внесла правки до Бюджетного кодексу - перший закон із бюджетного пакета-2018

Верховна Рада в четвер ухвалила 265 голосами за необхідного мінімуму в 226 голосів у другому читанні та в цілому закон про внесення змін до Бюджетного кодексу (№7116), що є частиною пакета законопроектів, необхідного для ухвалення держбюджету-2018.

"Урегульовано, насамперед, найбільш дискусійні питання: зокрема, вилучено положення про передання на місцеві бюджети пільг з оплати житлово-комунальних послуг і відновлено їх надання з держбюджету за рахунок відповідної субсидії", - заявив, представляючи документ у парламенті, голова підкомітету з питань бюджетної політики та вдосконалення Бюджетного кодексу Костянтин Іщейкін.

За його словами, під час доопрацювання було вирішено відмовитися від положення про вилучення коштів з місцевих бюджетів до державного, а реверсна дотація розрахована в проекті держбюджету-2018 на чинній основі з застосуванням 50% вилучення, а не 80%, як пропонувалося раніше.

К.Іщейкін додав, що врегульовано оплату праці педагогів вишів I-II рівня акредитації в частині надання загальної середньої освіти та передбачено можливість додаткового фінансування іншої діяльності цих закладів за рахунок додаткової дотації.

Голова підкомітету зазначив, що під час доопрацювання було закладено основи для видаткових повноважень на охорону здоров'я в рамках реалізації програми медичних гарантій, перший етап якої має розпочатися 1 липня 2018 року з надання первинної медичної допомоги.

Під час голосування депутати також підтримали підвищення з 20% до 45% рівня відрахувань до держбюджету екологічного податку за рахунок такого ж скорочення для обласних бюджетів та бюджету Києва Як пояснив міністр фінансів Олександр Данилюк, це дасть змогу отримати 800 млн грн ресурсу для заходів із проведення лабораторно-діагностичних, лікувально-профілактичних робіт, утримання ветеринарних лікарень і ветеринарних лабораторій.

Крім того, під час доопрацювання до другого читання було внесено норму про відрахування до місцевих бюджетів частини плати за видачу ліцензій лотерейним компаніям у розмірі, який визначить Кабінет Міністрів.

Також було визначено, що Київ отримає 10% субвенції з держбюджету місцевим бюджетам на фінансове забезпечення будівництва, реконструкції, ремонту та утримання автомобільних доріг загального користування місцевого значення, вулиць і доріг комунальної власності в населених пунктах, тоді як іще 90% розподіляються між місцевими бюджетами залежно від довжини автодоріг.

Ще однією правкою стало тимчасове, до повернення населених пунктів Донецької та Луганської областей під контроль державної влади, врахування при здійсненні горизонтального вирівнювання податкоспроможності місцевих бюджетів внутрішньо переміщених осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

НБУ АНОНСУВАВ НИЗКУ КРОКІВ ВАЛЮТНОЇ ЛІБЕРАЛІЗАЦІЇ НАЙБЛИЖЧИМИ ТИЖНЯМИ

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

Госпсуд затвердив план досудової санації "Ельдорадо" (оновлено)

Більшість банкірів очікують зниження облікової ставки НБУ на 0,5 п.п.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА