18:49 07.12.2017

ДТЕК оголосив про примусовий викуп акцій "ДТЕК Дніпроенерго" по 488,14 грн за акцію

2 хв читати
ДТЕК оголосив про примусовий викуп акцій "ДТЕК Дніпроенерго" по 488,14 грн за акцію

ТОВ "ДТЕК Пауер Трейд" виставило публічну вимогу до міноритарних акціонерів ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго" про обов'язковий викуп акцій (squeeze-out).

Як зазначено в повідомленні "ДТЕК Дніпроенерго" в системі розкриття інформації Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПБФР), ціна викупу становить 488,1 грн за одну акцію.

Це найвища ціна, за якою купували акції цієї енергокомпанії ДТЕК і Група СКМ за попередні 12 місяців.

Структурам СКМ належить 98,5567%, або 5 млн 881,302 тис. акцій "ДТЕК Дніпроенерго".

Загальна кількість акцій компанії в обігу - 5 млн 967,432 тис. З урахуванням заявлених вище параметрів на викуп акцій мажоритарному акціонерові необхідно буде спрямувати близько 42 млн грн.

"ДТЕК Пауер Трейд" дається 90 днів на переказ грошей на рахунок ескроу у банку ПУМБ, з якого міноритарні акціонери протягом щонайменше трьох років можуть зняти грошові кошти за свої акції. Витрати за транзакції бере на себе мажоритарний акціонер.

Як зазначили агентству "Інтерфакс-Україна" в компанії, раніше були виконані всі зобов'язання у рамках процедур takeover bid та sell out. 9 жовтня компанія виставила оферту на купівлю акцій "ДТЕК Дніпроенерго" у міноритарних акціонерів за тією ж ціною - 488,1 грн за штуку. На той момент Групі СКМ належало 98,5479% акцій підприємства.

Як зазначено в повідомленні, Національний депозитарій України після отримання від емітента копії вимоги про викуп акцій встановлює обмеження на здійснення операцій з ними в системі депозитарного обліку.

Акції "ДТЕК Дніпроенерго" на "Українській біржі" на 7 грудня 2017 року котирувалися за курсом: купівля - 486,1 грн за акцію, продаж - 529,9 грн, ціна останньої операції, здійсненої 7 грудня 2017 року, - 501 грн. Середній курс акцій за 12 місяців - 712,62 грн, середня ціна закриття - 485,45 грн.

Як повідомлялося, в серпні 2017 року компанія Ornex, що входить до Групи СКМ, придбала на фондовій біржі ПФТС 25% акцій ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго", виставлених на продаж Фондом державного майна України. Ціна 25% акцій "ДТЕК Дніпроенерго" становила 728,236 млн грн.

Раніше в 2017 році Україна імплементувала вимоги Директив ЄС у частині реформи фондового ринку, ухваливши зміни до закону "Про акціонерні товариства", які набули чинності 4 червня і законодавчо закріпили механізми виведення з обігу на фондових біржах паперів квазіпублічних компаній, зокрема через squeeze-out та sell-out.

Squeeze-out передбачає право особи (осіб, що діють спільно), яка стала власником 95% акцій і більше, здійснювати примусовий викуп акцій у міноритарних акціонерів. У деяких випадках це право їй надається лише на 90 днів із дати придбання такого пакета.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА