19:17 08.12.2017

Рада підвищила поріг віднесення платників податків до великих

1 хв читати
Рада підвищила поріг віднесення платників податків до великих

Великим платником податків вважатиметься платник з оборотом за останні 4 квартали понад еквівалент EUR50 млн або сумою всіх податків, зборів і платежів до держбюджету понад EUR1 млн за умови, що без митних платежів вона вище EUR0,5 млн.
Відповідні поправки до Податкового кодексу внесла Верховна Рада законом № 6776-д, прийнятим в ніч на п'ятницю.
"Ця правка внесена на прохання Офісу великих платників. Тому що в зв'язку зі значним зростанням обсягів операцій всіх платників податків в Офіс в цьому році має перейти ще 1,2 тис. платників, а Офіс повинен займатися промислово-фінансовими групами ...", - аргументувала необхідність таких змін глава податкового комітету Ніна Южаніна, представляючи документ.
Наразі великим платником вважається платник з оборотом понад 1 млрд грн або загальною сумою податків понад 20 млн грн.
Окрім того, депутати надали центральному органу виконавчої влади, що реалізує державну податкову і митну політику, право приймати рішення про зміну неосновного місця обліку великого платника податків.
У зв'язку з цим Офіс великих платників податків вже заявив, що "платники, які перебувають "на межі" визначення, що раніше призводило до постійної міграції між Офісом і обласними Головними управліннями їх місця обліку, надалі обслуговуватимуться контролюючими органами за своїм місцезнаходженням".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА