20:04 10.12.2017

Трамп планує відновити інфраструктуру США за $ 1 трлн

2 хв читати
Трамп планує відновити інфраструктуру США за $ 1 трлн

Адміністрація президента Дональда Трампа готує великий проект із реновації доріг і мостів, який може обійтися в $ 1 трлн. Згідно з опитуванням громадської думки, багато американців підтримують таку ініціативу. Білий дім представить план по відновленню авто-, залізниць і мостів за $ 1 трлн у січні 2018 року, повідомляє Wall Street Journal.

За даними газети, радники президента США пропонують витратити безпосередньо з федерального бюджету $ 200 млрд, а решту коштів отримати від приватних інвесторів і місцевих адміністрацій. При цьому Білий дім для виділення коштів з бюджету збирається скоротити витрати за іншими статтями.

У Вашингтоні широко поширена думка, що Конгрес навряд чи схвалить витратну ініціативу після прийняття податкової реформи, яка і так збільшить дефіцит бюджету на $ 1 трлн, пише газета. Однак радники Трампа впевнені, що їх план отримає підтримку в суспільстві.

Опитування громадської думки, з результатами якого вже ознайомилися в Білому домі, показують широку підтримку інвестицій в інфраструктуру серед груп населення, які підтримали Трампа, наприклад, білих чоловіків без вищої освіти. Серед тих, хто не голосував за Трампа, подібна ініціатива також популярна. Ті, хто проголосував за кандидата від демократів Гілларі Клінтон, а це 52 відсотка, підтримують реновацію інфраструктури. Близько 53% білих чоловіків в штатах, які проголосували за Клінтон, за реновацію, так само як і 51% тих, хто не підтримує роботу Трампа.

"Інфраструктура - це проблема, за допомогою якої ми можемо перевести людей в колону підтримуючих роботу президента і заручитися підтримкою для майбутніх ініціатив", - сказала WSJ заступник прес-секретаря Білого Дому Ліндсі Уолтерс.

Утім, для старту реновації доведеться подолати опозицію в конгресі: переконати республіканців, які проти скорочення бюджетних витрат, і демократів, які вважають, що держава повинна фінансувати такі проекти безпосередньо.

На початку грудня сенат конгресу США схвалив законопроект про перегляд американської податкової системи. Трамп називав реформу "найбільшим зниженням податків в історії країни". Однак, головними бенефіціарами зниження виявляться великі корпорації. Податок на їх прибуток знизиться з 35% до 20%. Відносно фізичних осіб будуть застосовуватися три категорії прибуткового податку - 12%, 25% і 35%, тоді як зараз мінімальний прибутковий федеральний податок становить 10%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА