10:37 12.12.2017

Коболєв у США закликав адміністрацію Трампа і Конгрес розглянути більш активні кроки для протидії "Північному потоку-2"

2 хв читати
Коболєв у США закликав адміністрацію Трампа і Конгрес розглянути більш активні кроки для протидії "Північному потоку-2"

 Голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв минулого тижня під час поїздки до США зустрівся у Вашингтоні з представниками адміністрації президента Дональда Трампа і членами американського Конгресу і обговорив з американською стороною перспективи поставок газу до Європи та збереження українського транзиту.

"Коболєв подякував адміністрації Трампа і Конгрес США за їхню безкомпромісну позицію щодо Північного потоку-2 і закликав американську сторону розглянути більш активні кроки для протидії російському обхідному газопроводу", - повідомляє у вівторок вранці прес-служба "Нафтогазу України".

Під час поїздки до США голова правління НАК зустрівся з представниками Ради національної безпеки, офісу віце-президента, Державного департаменту, Міністерства енергетики, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства фінансів і Конгресу.

Спілкуючись з старшим членом сенатського підкомітету зі зв'язків із Європою сенатором Крісом Мерфі (Демократична партія, Коннектикут), А.Коболєв сказав: "Північний потік-2 не лише підірве українську економіку і дозволить Росії шантажувати країни Центральної і Східної Європи, а й усуне єдиний фактор, що тепер змушує Росію підтримувати хоча б якусь стабільність на сході України. Зараз Росії потрібен транзитний маршрут через Україну, щоб заробляти на продажу газу на європейському ринку. Однак якщо Північний потік-2 побудують, українська газотранспортна система більше не буде стримувальним фактором. За таких умов Москва зможе розгорнути повномасштабну війну на сході України. Сполучені Штати не повинні цього допустити".

Цю ж позицію голова правління "Нафтогазу України" озвучив і під час зустрічі з сенатором Роджером Вікері (Республіканська партія, Міссісіпі), головою Комісії з безпеки і співпраці в Європі, також відомої як Гельсінська комісія США.

У розмові з Р.Вікером А.Коболєв зазначив: "Блокування Північного потоку-2 є спільним інтересом Сполучених Штатів і України. Нафтогаз бореться, щоб зупинити цей небезпечний проект, що може посилити залежність європейських союзників Америки від Росії і зробити їх більш схильними до російському впливу. Однак Росія має багато західних партнерів у цьому проекті. Нафтогаз не може зупинити Північний потік-2 самостійно. Нам потрібна підтримка Сполучених Штатів. Нам важливо, щоб Сполучені Штати чітко дали зрозуміти, що не готові допустити зростання залежності Європи від Росії".

Як інформують у прес-службі НАК, свій візит до Вашингтона голова правління "Нафтогазу України" завершив відвідуванням Атлантичної ради, провідного аналітичного центру США, де він підсумував: "Ми впевнені, що спільними зусиллями Сполучені Штати і зацікавлені сторони в Європі можуть зупинити Північний потік -2 і захистити спільні інтереси".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА