10:38 12.12.2017

"Нафтогаз України" не знайшов підтверджень інформації Paradise Papers про виведення коштів в офшор

1 хв читати
"Нафтогаз України" не знайшов підтверджень інформації Paradise Papers про виведення коштів в офшор

Службова перевірка НАК "Нафтогаз України" не знайшла підтверджень інформації ЗМІ про виведення коштів держкомпанії в офшор членом правління ПАТ "Укртрансгаз" Сергієм Олексієнком, повідомила прес-служба НАК.

"Під час перевірки було встановлено, що "Укртрансгаз" не підписував договорів із фондом Pioneer Foundation і/або компанією Estera Trust Ltd (реєструючий агент і директор фонду) і, відповідно, не здійснював жодних платежів на користь цих компаній. У період роботи С. Олексієнка в НАК на посаді радника голови правління, в його компетенцію не входили повноваження із розпорядження майном, або коштами компанії", - йдеться в повідомленні.

За даними "Нафтогазу", фонд Pioneer Foundation зареєстровано 25 січня 2016 року на острові Мен з метою довгострокового планування спадщини сім'ї С.Олексієнка. "У період існування фонду Pioneer Foundation він не здійснював жодної діяльності, не було відкрито жодного рахунку, відповідно, не виходили кошти, або майно. Фонд не мав жодних афілійованих компаній і його діяльність було офіційно припинено 18 квітня 2017 року", - додають у "Нафтогазі".

Як повідомлялося, раніше в рамках проекту Paradise Papers ЗМІ оприлюднили інформацію, згідно з якою на о. Мен в інтересах С.Оліксієнка було відкрито офшорну компанія для виведення з України валюти в обхід обмежень НБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА