20:46 12.12.2017

Бізнесмен Ярославський подав до НБУ документи на погодження купівлі Промінвестбанку

2 хв читати
Бізнесмен Ярославський подав до НБУ документи на погодження купівлі Промінвестбанку

Власник і президент групи DCH Олександр Ярославський подав до Національного банку України (НБУ) пакет документів на погодження купівлі Промінвестбанку (ПІБ, Київ), повідомила заступник глави центробанку Катерина Рожкова.

"У п'ятницю пізно ввечері надійшов пакет документів від О.Ярославського. Досі був просто лист про наміри. Було кілька зустрічей. Одна була із самим Ярославським, одна - з його представниками. Ми обговорювали перспективу такої купівлі", - сказала К.Рожкова в інтерв'ю виданню "Бизнес Цензор".

Згідно зі ст. 34 закону "Про банки і банківську діяльність", НБУ розглядає відповідні документи протягом трьох місяців від дати отримання повного пакета.

Як повідомлялося, НБУ 14 липня 2017 року отримав листа від представників О.Ярославського, в якому було висловлено намір у майбутньому подати до центробанку пакет документів для погодження придбання істотної участі в Промінвестбанку.

Повідомлялося також, що комітет із питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайту) платіжних систем НБУ 28 липня прийняв рішення відмовити в погодженні придбання істотної участі в Промінвестбанку Максиму Микитасю та Павлу Фуксу. Нацбанк зазначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів на предмет відповідності вимогам законодавства України.

ПІБ засновано в 1992 році. Російський ЗЕБ володіє 99,7% його акцій.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-те місце за розміром активів (22,426 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА