11:38 13.12.2017

Україна подала заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від ЄС

2 хв читати
Україна подала заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від ЄС

Україна подала до Європейської комісії заявку на отримання нової макрофінансової допомоги від Європейського союзу (ЄС), повідомив глава представництва ЄС в Україні Х’юг Мінгареллі.

"Україна подала заявку на отримання нового пакета макрофінансової допомоги. Європейська комісія проведе оцінку потреби країни в зовнішньому фінансуванні і на підставі результатів оцінки буде вирішено, чи доцільно надавати нову макрофінансову допомогу", - сказав він на прес-конференції в Ощадбанку в Києві в середу.

За словами Х.Мінгареллі, це питання буде розглянуто в наступні кілька місяців.

"Якщо буде прийнято позитивне рішення, то Європейська комісія подасть відповідну пропозицію до Європейського Парламенту та Ради Європи", - сказав він.

Х.Мінгареллі також нагадав, що в останні три роки ЄС надав Україні макрофінансову допомогу на EUR3,4 млрд. Крім того, до кінця цього року планувалося прийняття рішення про надання останнього траншу на EUR600 млн у рамках програми макрофінансової допомоги Україні. Водночас ці кошти надані не будуть, оскільки Україна виконала лише 17 з 21 вимог програми.

Як повідомлялося, Україна отримала два транші на загальну суму EUR1,2 млрд з передбачених EUR1,8 млрд макрофінансової допомоги (MFA). Термін чинної програми закінчується на початку січня 2018 року.

Україна виконала більшу частину зобов'язань, узгоджених з ЄС. Серед них - важливі заходи щодо підвищення прозорості управління державними фінансами; запуск судової та адміністративної реформ; просування поточних реформ в енергетичних секторах, поліпшення бізнес-середовища та зміцнення систем соціального захисту.

Водночас Україна не виконала чотири вимоги, зокрема, зняття заборони на експорт лісу-кругляка, запуск автоматичної перевірки е-декларацій, закон про кредитний реєстр НБУ і перевірка інформації про бенефіциарних власників компаній.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА