18:17 13.12.2017

Група ЄІБ надала Ощадбанку гарантії на EUR50 млн для підтримки кредитування МСБ

2 хв читати
Група ЄІБ надала Ощадбанку гарантії на EUR50 млн для підтримки кредитування МСБ

Європейський інвестиційний банк (ЄІБ) і Європейський інвестиційний фонд (ЕІФ), що входять до групи ЄІБ, надали державному Ощадбанку гарантії в обсязі EUR50 млн для підтримки кредитування малого та середнього бізнесу, повідомляється в прес-релізі фінустанови.

Відповідну угоду в середу підписали глава постійного представництва ЄІБ в Україні Бруно Деніс, старший менеджер зі структурованого фінансування ЕІФ Мартінс Янсонс і голова правління Ощадбанку Андрій Пишний.

Як наголошується в повідомленні, угода дасть змогу полегшити доступ до фінансування для МСБ шляхом надання гарантії розміром 70% для кожного кредиту з подальшим розширенням фінансування на умовах, що передбачають зменшення вимог до застави.

Гарантію фінансує Європейський Союз через Інвестиційний фонд сусідства (Neighbourhood Investment Facility) в рамках ініціативи EU4Business.

"Ми переконані, що ця гарантійна угода допоможе Ощадбанку отримати додаткове фінансування для малих і середніх підприємств і активізувати зусилля банку для здійснення істотного внеску в економічний, соціальний та екологічний розвиток країни", - наводяться в повідомленні слова Б.Деніса.

А.Пишний, у свою чергу, зазначив, що для Ощадбанку цілком логічним є підписання цієї угоди в рамках ініціативи EU4Business. "Підтримка МСБ є пріоритетним напрямом розвитку банку. Нещодавно банк оголосив про початок комплексної програми підтримки малого та середнього бізнесу на загальнонаціональному рівні - від консультаційної до фінансової. Згідно з планами, до кінця 2020 року Ощадбанк має увійти до ТОП-3 українських банків у сегменті обслуговування малого бізнесу за розміром кредитного портфеля", - наводяться в повідомленні його слова.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА