08:42 15.12.2017

Ринок акцій США і долар впали в четвер через суперечки про податкову реформу

3 хв читати
Ринок акцій США і долар впали в четвер через суперечки про податкову реформу

Фондові індекси і долар США продемонстрували зниження за підсумками сесії в четвер через суперечки про податкову реформу і побоювань, що республіканцям буде важко провести її через Сенат.

Основні втрати припали на компанії малої капіталізації, індекс яких Russell 2000 втратив 1,1%, тоді як S & P 500 опустився на 0,4%.

При цьому падіння ринку стримувалося позитивною макростатистикою і новинами про угоду Walt Disney і 21st Century Fox.

Курс долара виріс до євро на тлі "голубиних" заяв глави Європейського Центробанку Маріо Драгі, але знизився до багатьох інших валют, включаючи фунт, ієну, канадський і австралійський долари, норвезьку крону.

Як стало відомо в четвер, роздрібні продажі в Штатах в листопаді 2017 року збільшилися на 0,8% в порівнянні з попереднім місяцем. Темпи зростання виявилися кращими за очікування ринку - експерти в середньому прогнозували підвищення на 0,3%. Разом з тим підйом роздрібних продажів в жовтні був переглянутий з 0,2% до 0,5%.

Тим часом число заявок на допомогу з безробіття впало на минулому тижні на 11 тис. Замість очікуваного зниження на 1 тис. Кількість американців, що продовжують одержувати допомогу з безробіття, за тиждень, що завершився 1 грудня, становила 1,886 млн осіб, експерти прогнозували показник на рівні 1 , 9 млн.

За повідомленнями ЗМІ, представники Республіканської партії в Конгресі запропонували знизити ставку податку на прибуток підприємств до 21% замість очікуваних раніше 20% з поточних 35%. Разом з тим очікується, що зміни вступлять в силу в наступному році, а не в 2019 році, як пропонували в Сенаті.

Сенатор Марко Рубіо не підтримає податкову реформу доти, поки не будуть збільшені податкові відрахування на дітей, пише The Hill. Невелика перевага республіканців у верхній палаті не дозволяє їм втрачати прихильників перед найважливішим голосуванням місяця, яке очікується наступного тижня.

Акції Walt Disney Co. подорожчали на 2,8% на новинах, що компанія набуває частини активів 21st Century Fox, в тому числі кіно- і телевізійну студії, а також кабельні операції і міжнародні ТВ-активи. З урахуванням боргу сума операції складе $ 66,1 млрд. Її схвалили ради директорів обох компаній, їй треба буде пройти затвердження акціонерами обох компаній і регулятивних органів.

Капіталізація 21st Century Fox підвищилася на 5,8%. Президент США Дональд Трамп в четвер особисто подзвонив виконавчому голові ради директорів компанії, медіамагнату Руперту Мердоку, щоб привітати його з угодою. За словами Д. Трампа, вона позитивно позначиться на ринку праці.

Ціна ADR ізраїльської фармкомпанії Teva підскочила на 10,2%. Найбільший у світі виробник дженериків планує знизити витрати на $ 3 млрд до 2019 року, для чого компанія має намір скоротити 14 тис. чоловік, або 25% штату.

Вартість акцій виробника м'яса птиці Sanderson Farms впала на 13%. Компанія відзвітувала про гірший, ніж очікувалося, прибуток в четвертому фінкварталі.

Індекс Dow Jones Industrial Average за підсумками сесії 14 грудня знизився на 76,77 пункту (0,31%) і склав 24508,66 пункту.

Standard & Poor's 500 опустився на 10,84 пункту (0,41%) - до 2652,01 пункту.

Nasdaq Composite впав на 19,27 пункту (0,28%) - до 6856,53 пункту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА