10:41 15.12.2017

ЄБРР виділить Кременчуку EUR6 млн на енергоощадні проекти

2 хв читати
ЄБРР виділить Кременчуку EUR6 млн на енергоощадні проекти

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надасть EUR6 млн кредиту комунальному підприємству "Кременчуцька державна енергосервісна компанія" для енергоощадних проектів у 38 дитячих садках, 23 школах і п'яти лікарнях.

Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" старший радник ЄБРР Антон Усов, таке рішення рада директорів ухвалила 14 грудня в рамках одночасно схваленої рамкової програми Ukraine Public Sector Energy Efficiency Framework (PSEEF).

Згідно з документами на сайті банку, загальний розмір цієї програми - EUR100 млн. "Однак кожен проект в її рамках окремо виноситиметься на раду директорів для затвердження", - пояснив А.Усов.

Передбачається, що отримані кошти муніципальні компанії спрямовуватимуть на фінансування енергоощадних проектів у громадських будівлях та інфраструктурі вуличного освітлення.

Техніко-економічне обґрунтування (ТЕО), яке охоплює технічну, екологічну та соціальну експертизи державних підприємств енергоменеджменту та міст на етапі до підписання проектів, що оцінюється в середньому в EUR0,2 млн на рік, надасть уряд Швеції. Він також додатково надасть EUR1,25 млн технічної допомоги на етапі після підписання проектів.

Проект у Кременчуці, як передбачається, дасть змогу скоротити витрати енергії до 50%, знизити щорічне її споживання приблизно на 20 тис. МВт-год., а також зменшити викиди вуглекислого газу в атмосферу на 5,3 тис. тонн.

Кредит ЄБРР для Кременчуцької муніципальної енергосервісної компанії буде підтримано пільговим кредитом на EUR1,5 млн від Clean Technology Fund (CTF) і грантом на EUR1,5 млн від EBRD Shareholder Special Fund (SSF). У свою чергу Кременчук надасть гарантії за цими кредитами. Додаткову технічну допомогу в EUR0,5 млн надасть SIDA-EBRD Ukraine Energy Efficiency and Environment Cooperation Fund (SWUK).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА