13:38 15.12.2017

НБУ готовий підкорятися рішенню суду Лондона за позовом тримачів євробондів до ПриватБанку

2 хв читати
НБУ готовий підкорятися рішенню суду Лондона за позовом тримачів євробондів до ПриватБанку

Національний банк України (НБУ) готовий підкорятися рішенню Лондонського міжнародного арбітражного суду за позовом тримачів євробондів до ПриватБанку, повідомила заступник глави НБУ Катерина Рожкова.

"Ми знаємо, що тримачі євробондів подають до суду. Ми розуміли, що так буде. Тому буде рішення суду, ми за рішенням суду діятимемо", - сказала К.Рожкова під час круглого столу "Націоналізація банків: світовий досвід та українські реалії", організованого Незалежною асоціацією банків України (НАБУ) в Києві в п'ятницю.

К.Рожкова також нагадала, що головне завдання регулятора і держави під час націоналізації фінустанови - це зменшення тягаря платників податків.

"Коли ми робили націоналізацію, ми насамперед рятували клієнтів - фізичних осіб, не інвесторів. Інвестори свідомо приймають рішення інвестувати в той чи той бізнес, тобто, вони свідомо приймають ризики, які можуть статися. Тому завдання регулятора, завдання держави - захистити незахищених", - пояснила вона.

Як повідомлялося, у рамках націоналізації ПриватБанку його зобов'язання перед спеціально створеною британською компанією (SPV) - емітентом єврооблігацій - підлягали процедурі bail-in і були обмінені на акції додаткової емісії банку.

Йдеться про три випуски єврооблігацій: на $175 млн за ставкою 10,875% із погашенням 28 лютого 2018 року, на $200 млн за ставкою 10,25% з погашенням 23 січня 2018 року, з яких $40 млн було погашено в серпні 2016 року, а також на $220 млн за ставкою 11% (облігації субординованого боргу) з погашенням у 2021 році.

Емітентом єврооблігацій із погашенням у січні та лютому 2018 року виступило зареєстроване у Великій Британії спеціальне підприємство (special purpose vehicle, SPV) UK SPV Credit Finance plc. Єврооблігації з погашенням у 2021 році були емітовані через ICBC Standard Bank Plc (Велика Бритария), проте під час їх реструктуризації цей борг було переоформлено на UK SPV Credit Finance plc.

Після націоналізації ПриватБанку компанія-емітент цінних паперів залишилася в його власності.

Деякі тримачі євробондів ПриватБанку оскаржили в Лондонському міжнародному арбітражному суді примусовий обмін їхніх цінних паперів на акції додаткової емісії банку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА