14:51 15.12.2017

НБУ відмовить Ярославському в придбанні Промінвестбанку за відсутності узгодження угоди з ЗЕБом

2 хв читати
НБУ відмовить Ярославському в придбанні Промінвестбанку за відсутності узгодження угоди з ЗЕБом

Національний банк України (НБУ) відмовить бізнесменові Олександру Ярославському в придбанні української "дочки" Зовнішекономбанку (ВЕБ, РФ) - Промінвестбанку (Київ) за відсутності угоди з ЗЕБом, повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова журналістам у п'ятницю.

"Ми отримали пакет (від Ярославського - ІФ), отримали в п'ятницю пізно ввечері. У понеділок ми бачимо, що Горьков (голова ЗЕБу Сергій Горьков - ІФ) заявляє, що у нас немає узгодження. Якщо ні - тоді ми повернемо пакет", - сказала вона, додавши, що в цьому пакеті відсутнє узгодження з власником Промінвестбанку.

Як повідомлялося, нещодавно з'явилася інформація, що власник і президент групи DCH Олександр Ярославський подав до НБУ пакет документів на узгодження придбання Промінвестбанку. Однак С.Горьков заявив, що Зовнішекономбанк наразі не проводить переговорів про продаж Промінвестбанку О.Ярославському і не давав згоди на подання ним документів до НБУ.

"Він проводив переговори на початку - середині цього року. До фінальної угоди ми з ним не дійшли, і ніякої згоди на те, що він представить на узгодження документи в НБУ, ми не давали. Можливо, ви у пана Ярославського запитаєте, чому він вважає, що купує Промінвестбанк. Нам про це нічого не відомо, угоди немає", - заявив С.Горьков.

Як повідомлялося, Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем НБУ 28 липня прийняв рішення відмовити в узгодженні придбання значної участі в Промінвестбанку Максиму Мікітасов і Павлу Фуксу. Нацбанк зазначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів щодо відповідності вимогам законодавства України.

Промінвестбанк заснований у 1992 році. ВЕБ володіє 99,7% його акцій.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-е місце за розміром активів (22,426 млрд грн.) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

АЗК "Укрнафта" працюють без світла на сході й півдні країни

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА