08:35 18.12.2017

Нафта Brent подорожчала до $ 63,37 за барель

2 хв читати
Нафта Brent подорожчала до $ 63,37 за барель

Ціни на нафту піднімаються в понеділок на даних про перше за чотири тижні скорочення числа діючих нафтових бурових установок в США.

Вартість лютневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures піднялася на $ 0,14 (0,22%) - до $ 63,37 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подешевшали на $ 0,08 (0,13%) - до $ 63,23 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на січень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,09 (0,16%) - до $ 57,39 за барель. У п'ятницю січневі контракти на WTI подорожчали на $ 0,26 (0,46%) - до $ 57,30 за барель.

Згідно з даними Baker Hughes, оприлюдненими в п'ятницю, число діючих нафтових бурових установок в США за минулий тиждень скоротилося на чотири одиниці - до 747 установок. До цього протягом трьох тижнів зазначалося їх збільшення.

Ціни на нафту Brent і WTI завершили минулий тиждень зниженням відповідно на 0,3% і 0,1% на даних Міненерго США про істотне збільшення виробництва нафти в країні. Видобуток нафти в США за тиждень, що завершився 8 грудня, зріс на 73 тис. барелів на добу (б / д) - до рекордних 9,78 млн барелів.

Підтримку цінам на нафту минулого тижня надало припинення роботи одного з найважливіших нафтопроводів в Північному морі, Forties Pipeline System (FPS). Ремонт нафтопроводу, згідно з останніми даними, може зайняти місяць, пише MarkletWatch.

"Тиждень був волатильним: припинення роботи FPS підтримало ринок на початку тижня, проте дані про зростання видобутку нафти в США, що опинилася втричі вище середнього рівня, спровокували зниження цін", - відзначає один з авторів видання Sevens Report Тайлер Річі.

"Динаміку ринку передбачити важко, оскільки технічні індикатори вказують на "бичачий" тренд, у той час як фундаментальні індикатори надихають менше, враховуючи неослабне збільшення видобутку в США", - говорить експерт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА