19:40 19.12.2017

Україна залучила EUR30 млн позики НЕФКО на енергоефективність університетів

2 хв читати
Україна залучила EUR30 млн позики НЕФКО на енергоефективність університетів

Північна екологічна фінансова корпорація (НЕФКО) надасть Україні позикове фінансування на EUR30 млн для підвищення енергоефективності в вищих навчальних закладах.

Відповідний договір НЕФКО і Міністерство фінансів України підписали в Києві у вівторок, зазначено в їхніх повідомленнях.

Проект реконструкції охопить навчальні, дослідні та допоміжні будівлі низки державних ВНЗ, забезпечуючи підвищення енергетичної ефективності їхнього змісту і відповідне скорочення викидів парникових газів, відзначає кредитор.

Згідно з його релізом, на першому етапі в проекті візьмуть участь сім університетів - у Вінниці, Києві, Львові, Полтаві, Сумах, Харкові та Чернігові. Наступні об'єкти для підвищення енергоефективності будуть визначені пізніше. Очікується, що робота почнеться в 2018 році і завершиться до кінця 2022 року, при цьому обсяг інвестицій складе близько EUR160 млн.

Заплановані термомодернізація зовнішніх поверхонь будівель і оновлення в них систем опалення, вентиляції, а також освітлення. Очікується, що це дозволить продовжити термін їх експлуатації в середньому на 30 років, суттєво скоротити споживання енергії і викиди CO2, а також експлуатаційні витрати.

Кредит НЕФКО для України частково гарантується Шведським агентством міжнародного розвитку та співпраці (СІДА). Основним інвестором проекту стане Європейський інвестиційний банк, який також надасть кредит. Крім того, гранти для нього виділять Фонд Східноєвропейського партнерства з питань енергоефективності та екології (E5P), Інвестиційний інструмент сусідства ЄС і Північний фонд екологічного розвитку.

НЕФКО - міжнародна фінансова організація, створена в 1990 році країнами Північної Європи. Її діяльність пов'язана з фінансуванням практичних заходів, що сприяють зеленому росту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА