18:19 20.12.2017

Перерахунок пенсій українських військових буде здійснено з 1 січня

2 хв читати
Перерахунок пенсій українських військових буде здійснено з 1 січня

Міністр соціальної політики України Андрій Рева заявляє, що перерахунок пенсій військовослужбовців буде здійснено з 1 січня 2018 року, навіть якщо закон про це буде ухвалено пізніше, повідомляє прес-служба Міністерства соціальної політики України.

"Незалежно від того, коли Верховна Рада ухвалить цей закон, перерахунок пенсій розпочнеться з 1 січня 2018 року - в самому законі прописана норма, якою встановлюється перерахунок саме з цієї дати", - наводить прес-служба слова А.Реви.

За його словами, в результаті осучаснення пенсії підвищаться для кожного індивідуально залежно від стажу та розміру грошового забезпечення, але середнє підвищення становитиме 1,5 тис. грн.

Як повідомлялося, 3 жовтня Верховна Рада ухвалила пенсійну реформу, яка передбачає осучаснення пенсій із жовтня та підвищення мінімального страхового стажу для виходу на пенсію з 15 до 25 років із 1 січня 2018 року.

Згідно із законом, ВР доручила уряду до 1 листопада 2017 року підготувати й подати на розгляд парламенту законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо перерахунку пенсій військовослужбовців з урахуванням оновленого грошового забезпечення. При цьому, згідно з інформацією на сайті парламенту, станом на ранок 14 листопада цей законопроект зареєстрований не був.

Водночас 15 грудня прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що Кабінет Міністрів вніс проект закону про перерахунок пенсій військових до Ради національної безпеки і оборони України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА