19:36 20.12.2017

Підписання фінальної угоди з ЄІБ щодо кредитування будівництва харківського метро відбудеться до Нового року

2 хв читати
Підписання фінальної угоди з ЄІБ щодо кредитування будівництва харківського метро відбудеться до Нового року

Фінальна угода про підтримку Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) проекту "Продовження метрополітену в Харкові", що передбачає виділення кредиту в сумі EUR160 млн, відбудеться до Нового року, повідомив міський голова Харкова Геннадій Кернес.

"Що стосується підписання фінальної угоди з Європейським інвестиційним банком, це відбудеться буквально в найближчі дні", - сказав Г.Кернес журналістам в середу.

За його словами, вже створено реєстр об'єктів нерухомості, що потрапляють в зону будівництва станцій метро "Державінська" і "Одеська", а також благоустрою прилеглої території.

"Ми будемо відселяти (тих, хто живе в цих будинках - ІФ) в рамках чинного законодавства для потреб міста. Кошти вже закладені в бюджеті для викупу цих об'єктів нерухомості ... Ми будемо розмовляти: можемо зробити обмін, можемо зробити викуп ... Якщо ми знайдемо порозуміння один у одного, це будуть гладкі угоди. Якщо ми не знайдемо розуміння один з одним - будуть судові суперечки. ми будемо подавати до суду в інтересах міста", - сказав Г.Кернес.

Він також уточнив, що в реєстрі - понад 200 об'єктів.

За словами Г.Кернеса, станцію метро "Державінську" буде здано не раніше, ніж за 2 роки.

Як повідомлялося, 19 грудня Г.Кернес і директор представництва Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні Шевки Аджунер у вівторок підписали угоду про підтримку проекту "Продовження метрополітену в Харкові", яка передбачає виділення EUR160 млн.

25 грудня 2014 року Харківська міськрада ухвалила рішення про створення групи управління інвестпроектом "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові", який передбачалося реалізовувати спільно з ЄБРР.

21 грудня 2016 року Харківська міськрада підтримала участь комунального підприємства (КП) "Харківський метрополітен" в інвестиційному проекті "Продовження третьої лінії метрополітену в Харкові" і дала згоду на отримання позики ЄБРР та ЄІБ, залучених державою для реалізації цього проекту, на суму EUR320 млн.

Проект передбачає продовження третьої лінії метрополітену на 3,47 км в напрямку аеропорту, будівництво двох станцій метро - "Державінська" і "Одеська", будівництво депо і придбання 85 одиниць рухомого складу.

11 грудня керівники ЄБРР, ЄІБ за участю Президента України Петра Порошенка підписали Угоду про фінансування інвестиційного проекту для Харківського метрополітену.

Передбачається, що обидві станції і ділянка від існуючих тунелів до станції "Державінська" (959 м) будуть побудовані "відкритим способом", тоді як перегінні тунелі між новими станціями (2514 м) - за допомогою тунелепрохідного комплексу.

Будівництво торкнеться 45 будинків, з яких 3 багатоповерхових, з 247 зареєстрованими мешканцями, і кілька комерційних об'єктів.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА