12:09 21.12.2017

Мінфін і НБУ схвалюють наказ Високого суду Лондона про арешт активів Коломойського і Боголюбова

2 хв читати
Мінфін і НБУ схвалюють наказ Високого суду Лондона про арешт активів Коломойського і Боголюбова

 Міністерство фінансів і Національний банк України (НБУ) схвалюють наказ Високого суду Лондона (Великобританія) про всесвітній арешт активів колишніх власників ПАТ КБ "ПриватБанк" (Київ) Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова і шести компаній, які їм імовірно належать або перебувають під їхнім контролем.

"Ми вітаємо це позитивне рішення Англійського суду. На сьогодні держава фактично витратила майже 140 млрд грн на докапіталізацію ПриватБанку внаслідок того, що раніше з нього були виведені гроші або надані недостатньо забезпечені кредити, які ніхто не повертає. 140 млрд грн - це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, їх обов'язково мають повернути до державного бюджету. Незважаючи на деякі спроби зриву юридичного процесу і захисту інтересів банку, команда юристів працює над цією справою, зробила професійну роботу і досягла результату", - йдеться в повідомленні на сайті банку з посиланням на заяву міністра фінансів Олександра Данилюка.

"Цей позов спрямований на захист інтересів банку і відшкодування коштів вкладників, незаконно виведених з ПриватБанку до моменту входження держави в капітал фінустанови. Зазначений позов знаменує значний прогрес для банку, який опинився на межі неплатоспроможності в грудні 2016 року і має спадщину поганих банківських практик", - повідомляється на веб-сайті НБУ

"ТСН" належного І.Коломойському телеканалу "1+1" повідомила, що останній відзначив тимчасовий характер арешту його активів. "Це тимчасовий арешт на час розгляду справи в суді", - прокоментував він наказ суду.

Як повідомлялося, Високий суд Лондона видав наказ про всесвітній арешт активів колишніх власників Приватбанку (Київ) І. Коломойського і Г.Боголюбова на суму понад $2,5 млрд

"ПАТ КБ "ПриватБанк" розпочав судовий процес у Високому суді Лондона проти своїх колишніх власників і керівників - Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова. 19 грудня 2017 Високий суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм імовірно належать або перебувають під їхнім контролем", - йдеться в повідомленні на сайті ПриватБанку.

В інформації уточнюється, що наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже $2 млрд шляхом проведення низки незаконних операцій, у результаті яких кошти переводилися на компанії, які їм таємно належали або перебували під їхнем контролем.

"Шляхом цього процесу ПриватБанк планує повернути кошти, сума яких разом із відсотками становить понад $2,5 млрд", - йдеться в повідомленні.

"ПриватБанк впевнений, що англійський суд чесно і об'єктивно розгляне його позов, а також що банк доможеться успіху і зможе повернути кошти, які були незаконно виведені з нього", - підсумували в ПриватБанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА