13:54 21.12.2017

Україна виставить на міжнародні конкурси три нафтогазових проекти на умовах УРП - міністр

1 хв читати
Україна виставить на міжнародні конкурси три нафтогазових проекти на умовах УРП - міністр

Міжвідомча комісія з організації підписання і виконання угод про розподіл продукції (УРП) незабаром виставить на міжнародний конкурс три проекти для залучення інвестора, повідомив голова комісії, міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик.

"Комісія із УРП розглянула три проекти і буде виставляти їх на міжнародний конкурс залучення інвесторів", - сказав він на прес-конференції в Києві в четвер, не уточнивши конкретних проектів.

За його словами, інтерес з боку нафтогазових інвесторів, готових вкласти в $200-400-600 млн в країну, де нестабільна ситуація і проходять військові дії, не великий.

"Але такі охочі є", - зазначив І.Насалик.

Він додав, що останні рішення щодо страхового запасу газу і зниження Верховною Радою рентної плати на нові свердловини повинні збільшити інтерес інвесторів.

"Очікуємо, що компанії із середнім і високим рівнем світових технологій увійдуть на український ринок", - прогнозує глава Міненерговугілля.

На початку листопада міністерство повідомило, що Міжвідомча комісія затвердила проекти постанов Кабміну "Про проведення конкурсу на підписання УРП у межах ділянки Варвинська" і "Про проведення конкурсу на підписання УРП у межах ділянок Берестянська, Смілянська, Романівська, Шубинська і Новостепанівська". За інформацією Міненерговугілля, умови проведення конкурсів передбачатимуть вимогу для потенційних інвесторів щодо розкриття кінцевих бенефіціарів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА