16:46 22.12.2017

Кабмін надав ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" повноваження спецекспортера терміном до 1 січня 2021 р.

2 хв читати
Кабмін надав ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" повноваження спецекспортера терміном до 1 січня 2021 р.

Кабінет Міністрів України надав ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському"(Київ) на період до 1 січня 2021 року право на здійснення експорту товарів військового призначення власного виробництва та імпорту товарів військового призначення в інтересах власного виробництва.

За даними джерел агентства "Інтерфакс-Україна" в уряді, проект постанови Кабміну, що вносить відповідні корективи до урядової постанови № 1228 від 12 липня 1999 року, затверджено на засіданні уряду 20 грудня.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, текст якої має в своєму розпорядженні агентство, рішення ухвалено з урахуванням проведеного у вересні 2017 року перейменування ПАТ "Завод Ленінська кузня" на ПАТ "Завод "Кузня на Рибальському", що отримав у 2016 році повноваження спецекспортера терміном до 1 червня 2018, з метою продовження підприємством зовнішньоекономічної діяльності з товарами військового призначення відповідно до наданих повноважень.

У вересні 2017 року ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" пройшло в установленому порядку перереєстрацію в Держекспортконтролі як суб'єкт здійснення міжнародного передання товарів військового призначення, а також переатестацію системи внутрішньофірмового експортного контролю, уточнюється в документі.

ПрАТ "Завод "Кузня на Рибальському" (раніше ПАТ "Ленінська кузня") - одне з відомих на ринку підприємств Судпрома України, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення. Основним акціонером приватизованого в 1995 році суднозаводу виступає ПАТ "Недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" (раніше - "Фонд" Петра Порошенка", Київ)

У 1991-2002 рр. на потужностях суднобудівного заводу побудовано корвет ВМС України "Тернопіль", з 2004 року розпочато будівництво бронекатерів проекту "Гюрза" для Держприкордонслужби, з 2012 року - бронекатерів "Гюрза-М" на замовлення Міноборони.

За даними з відкритих джерел, в умовах зовнішньої агресії підприємство освоює виробництво нових розробок оборонного призначення, серед яких - 40 мм - гранатомет УАГ-40 з вітчизняної оптикою, бойові модулі для бронетехніки ОБМ, БМ "Скорпіон". У 2015 підприємство розпочало створення двох нових бронемашин - 10-тонної БКМ "Тритон" і 15-тонної БМ "Арбалет". Також завод бере участь у кооперації з виробництва радіоелектронного обладнання для захисту держкордону.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА