10:20 26.12.2017

Кабмін погодив залучення Держіпотечною установою $500 млн у китайської CCEC

2 хв читати
Кабмін погодив залучення Держіпотечною установою $500 млн у китайської CCEC

Державна іпотечна установа (ДІУ) залучить $ 500 млн зовнішніх запозичень у вигляді кредитної лінії за ефективною ставкою 4,5% річних для фінансування державного інвестиційного проекту "Забезпечення житлом на умови іпотечного кредитування або фінансового лізингу".

Відповідну постанову №1008 Кабінет Міністрів України ухвалив 18 грудня і опублікував у газеті "Урядовий кур'єр" 23 грудня.

Як наголошується в пояснювальній записці до документа, наявній в агентства, раніше ДІУ на конкурсі відібрало Китайську національну корпорацію генеральних підрядів (CCEC) і 17 листопада цього року уклала з нею угоду про реалізацію державного інвестиційного проекту, яким підтвердила умови отримання фінансування.

Кабінет Міністрів на засіданні 20 грудня схвалив постанову про надання держгарантій за цим запозиченням.

Згідно з рішенням уряду, вибірка кредиту буде здійснюватися окремими траншами згідно із затвердженим графіком фінансування. Термін кредиту - 15 років з можливістю його пролонгації, узгоджується окремо.

Схвалені урядом умови фінансування також припускають трирічну відстрочку терміну погашення кредиту (пільговий період) і погашення основної суми боргу 24 рівними частинами раз на півроку з виплатою відсотків також раз на півроку.

Відповідно до пояснювальної записки передбачається, що таке фінансування дозволить побудувати 1,44 млн кв. м житла (близько 30,6 тис. квартир) на умовах іпотечного кредитування або фінансового лізингу зі ставкою не більше 15,3% річних.

У рамках проекту пріоритетом є забезпечення житлом учасників АТО, військовослужбовців і поліцейських, а також вимушених переселенців.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

Сервіс покупок Meest Shopping розпочав співпрацю з криптобіржею Binance

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА