14:48 26.12.2017

НБУ повернув Ярославському на доопрацювання пакет документів щодо узгодження покупки Промінвестбанку

2 хв читати
НБУ повернув Ярославському на доопрацювання пакет документів щодо узгодження покупки Промінвестбанку

Національний банк України (НБУ) повернув Олександру Ярославському на доопрацювання пакет документів для узгодження опосередкованого отримання значної участі в Промінвестбанку (Київ) у зв'язку з його некомплектністю, повідомив НБУ в соцмережі Twitter.

"Якщо необхідні документи будуть підготовлені, інвестор має право вдруге подати пакет", - наголошується в повідомленні.

Як повідомлялося, в середині грудня 2017 року з'явилася інформація про те, що власник і президент групи DCH Олександр Ярославський подав до НБУ пакет документів на узгодження покупки Промінвестбанку. Водночас голова ЗЕБу Сергій Горьков заявив, що Зовнішекономбанк наразі не проводить переговорів про продаж Промінвестбанку О.Ярославському і не давав згоди на подання ним документів до НБУ. Слідом за цим заступник голови НБУ Катерина Рожкова заявила, що НБУ відмовить О. Ярославському в придбанні Промінвестбанку за відсутності узгодження угоди з ЗЕБом.

При цьому К.Рожкова додала, що заява С.Горькова лише прискорила аналіз пакета документів Ярославського.

"До пакета документів є вимоги, визначені інструкцією: окрім підтвердження фінансово-господарського становища, бізнес-плану, репутації та іншого, в пакеті необхідно мати попереднє узгодження з продавцем. Але воно відсутнє, тому ми так чи інакше повернули б пакет", - сказала вона.

Стосовно колишніх претендентів на покупку Промінвестбанку - засновника MosCityGroup Павла Фукса (до РФ позов про його банкрутство має намір подати банк "Відкриття" - ІФ) і депутата Верховної Ради Максима Микитася, за словами заступника голови НБУ, вони більше не можуть подавати документи на узгодження угоди.

Як повідомлялося, Комітет з питань нагляду та регулювання діяльності банків, нагляду (оверсайта) платіжних систем НБУ 28 липня 2017 року вирішила відмовити в узгодженні придбання значної участі в Промінвестбанку М.Микитасю і П.Фуксу. Нацбанк зазначав, що потенційні покупці не надали необхідних документів для перевірки інвесторів щодо відповідності вимогам законодавства України.

Промінвестбанк заснований в 1992 році. ЗЕБ володіє 99,7% його акцій.

За даними Нацбанку України, на 1 жовтня 2017 року банк посідав 13-е місце за розміром активів (22,426 млрд грн) серед 88 банків, що діяли в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА