18:44 26.12.2017

Мінфін докапіталізував ПриватБанк на 16 млрд грн

2 хв читати
Мінфін докапіталізував ПриватБанк на 16 млрд грн

Міністерство фінансів України завершило четвертий етап додаткової капіталізації ПриватБанку (Київ) шляхом додаткового випуску облігацій внутрішньої державної позики (ОВДП) на 16 млрд грн в обмін на акції фінустанови, повідомляється на веб-сайті відомства.

Мінфін нагадує, що рішення про додаткову капіталізацію банку на 38,5 млрд грн Кабінет Міністрів ухвалив 23 червня 2017 року на підставі пропозицій Національного банку України з урахуванням рекомендацій експертно-аналітичної ради з питань участі держави в статутному капіталі банків, а також на підставі висновку незалежного аудитора ПриватБанку - компанії EY.

Перший транш із зазначеної суми (третій етап додаткової капіталізації - ІФ) обсягом 22,5 млрд грн був наданий банку в липні 2017 року у вигляді ОВДП в обмін на акції додаткової емісії.

Рішенням наглядової ради ПриватБанку від 18 грудня 2017 року було затверджено переоцінку об'єктів операційної та неопераційної нерухомості, об'єктів фінансового лізингу і їхнього впливу на капітал. Результати переоцінки свідчать про те, що банк був у гіршому становищі, ніж вважалося на момент його переходу в державну власність, що зумовило необхідність додаткової капіталізації на суму 16 млрд грн.

Як повідомлялося, в грудні 2016 року уряд за пропозицією НБУ та акціонерів ПриватБанку, найбільшими з яких на той момент були Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, ухвалив рішення про націоналізацію цієї найбільшої на ринку країни фінустанови. Держава отримала 100% в його капіталі, а ПриватБанк було докапіталізовано на суму 116,8 млрд грн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА