20:18 27.12.2017

Вирішення ситуації навколо Миколаївського суднобудівного вимагає не пошуку "цапів-відбувайлів", а якісних рішень уряду

2 хв читати
Вирішення ситуації навколо Миколаївського суднобудівного вимагає не пошуку "цапів-відбувайлів", а якісних рішень уряду

Вирішення ситуації з погашенням заборгованості із зарплати на ДП "Миколаївський суднобудівний завод" (до недавнього часу ДП ""Суднобудівний завод ім.61 комунара" ІФ) вимагає якісних рішень уряду, а не пошуку "цапів-відбувайлів", вказує глава держконцерну "Укроборонпром".

У поширеній в середу ввечері офіційній заяві з приводу озвученої прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом ініціативи щодо доцільності відставки глави "Укроборонпрому" Роман Романов нагадує: неодноразові звернення держконцерну до Кабміну з пропозиціями щодо вирішення даної ситуації, обумовленої відсутністю рішення уряду про відновлення припиненої в лютому 2015 року компенсації витрат підприємства на утримання недобудованого крейсера "Україна", залишилися без відповіді.

"До Кабміну були відправлені низка листів і проектів рішень з детально прописаними пропозиціями дієвого вирішення цієї проблеми. Але відповіді на ці пропозиції ми так і не отримали", - зазначив він.

При цьому Р.Романов також пояснює: "Укроборонпром" не готовий погасити заборгованість за рахунок коштів держконцерну, зважаючи незаконність такого рішення: "Укроборонпром", відповідно до статуту, який був затверджений Кабінетом міністрів, не має права перерозподіляти кошти між підприємствами-учасниками", - уточнює він, додаючи: "Якщо забрати кошти у інших підприємств оборонної промисловості, таких як "Антонов","ХКМБ ім. Морозова","Завод ім. Малишева", або ДАХК "Артем" та інших - Україна залишиться без літаків, танків і іншого озброєння".

"У цій ситуації потрібно не шукати "цапів-відбувайлів", а приймати рішення, і якомога швидше", зауважив Р.Романов, підкресливши: "Якісні рішення дозволять згенерувати потенціал навколо вирішення проблем "Миколаївського суднобудівного заводу" і промислових підприємств України в інших галузях" .

За його словами, "за ці воєнні роки, навколо "Укроборонпрому" і особисто мене, як генерального директора концерну, було досить багато складних ситуацій і з кожної з них ми виходили з гідністю".

Як повідомлялося, в кінці жовтня "Укроборонпром" поінформував про зупинку роботи ДП "Суднобудівний завод ім.61 комунара" (сьогодні ДП "Миколаївський суднобудівний завод" - ІФ) у зв'язку з відсутністю рішення уряду про відновлення припиненої в лютому 2015 року компенсації витрат підприємства на утримання недобудованого крейсера "Україна" і оприлюднив звернення до органів влади, і зокрема секретарю РНБОУ Олександру Турчинову, з проханням посприяти у вирішенні ситуації з боргами на суднозаводі.
 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ціна на газ для українських домогосподарств залишиться незмінною ще на один рік - "Нафтогаз"

Україна не планує виставляти газотранспортні потужності на аукціон після завершення транзитного договору з РФ

"Метінвест" з 1 травня підвищить зарплату працівникам виробничих та ремонтних підприємств в Україні

Європейські компанії не зможуть надавати профпослуги своїм "дочкам" у РФ із червня

NovaPay сформувала мережу з 2,8 тис POS-терміналів по Україні

США в рамках тиску на РФ готують санкції проти деяких китайських банків - ЗМІ

"Укрнафта" збільшила запаси на 3 млн тонн нафти та 0,6 млрд куб. м газу

ВР розгляне питання звільнення семи членів Рахункової палати - Железняк

Розвиток ринку біометану допоможе аграріям диверсифікувати бізнес - Мінагрополітики

Moneyveo планує збільшити частку на ринку споживчого кредитування до 14,5-16,5% у 2024 р.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА