08:32 28.12.2017

Нафта Brent знову подорожчала через скорочення товарних запасів у США

2 хв читати
Нафта Brent знову подорожчала через скорочення товарних запасів у США

Ціни на нафту еталонних марок відновили підйом в четвер на повідомленнях про те, що видобуток в Лівії опустився нижче 1 млн барелів на добу, а товарні запаси нафти в США продовжили зниження. Про це повідомляє агентство Bloomberg.

Лютневі ф'ючерси на Brent на лондонській біржі ICE Futures подорожчали на $ 0,14 (0,21%) - до $ 66,58 за барель.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на лютий на Нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) опустилася на $ 0,11 (0,18%) - до $ 59,75 за барель.

За підсумками сесії у вівторок ціна Brent зменшилася на $ 0,58 (0,87%), до $ 66,44 за барель, WTI - на $ 0,33 (0,55%), до $ 59,64 за барель.

Обсяги відвантаження нафти на найбільшому експортному терміналі Лівії в порту Ес-Сидр залишаються на 50% нижчі за максимальні потужності через вибух на трубопроводі у вівторок. Ремонт, як очікується, займе близько тижня.

За даними Американського інституту нафти (API), товарні запаси нафти в США скоротилися на 6 млн барелів за тиждень, що завершився 22 грудня, повідомляє OilPrice.

Через Різдво міністерство енергетики США опублікує щотижневий звіт щодо комерційних запасів на день пізніше звичайного, в четвер. Передбачається, що вони знизилися на 3,97 млн ​​барелів.

Японія в листопаді збільшила імпорт нафти на 5,9% в річному вираженні, до 15,86 млн кілолітрів, свідчать дані міністерства економіки, торгівлі і промисловості.

Обсяги торгів залишаються досить низькими між різдвяними і новорічними святами в США і Європі.

У вівторок нафта різко подорожчала на даних про вибух на нафтопроводі в Лівії, яким здійснюється поставка нафти на найбільший в країні експортний термінал Ес-Сидр. За даними джерел, оператором нафтопроводу, на якому стався вибух, є Waha Oil Co., спільне підприємство лівійської держкомпанії National Oil Corp. і американських Hess Corp., Marathon Oil Corp. і ConocoPhillips.

Waha скоротила виробництво нафти на 60-70 тис. барелів на добу з 260 тис. б / д, повідомило одне з джерел. Воно не має даних про причини вибуху.

Тим часом компанія Ineos, оператор Forties, обіцяла відновити працездатність північноморського нафтопроводу в повному обсязі (450 тис. б / д) вже до 1-2 січня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

"Інтерпайп" намагається вирішити дефіцит кадрів за рахунок покращення соцпакету й навчання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА