13:25 28.12.2017

Пінчук виступає за участь англійських суддів у показових державних спорах в Україні

1 хв читати
Пінчук виступає за участь англійських суддів у показових державних спорах в Україні

Український бізнесмен, власник EastOne Віктор Пінчук, який входить до трійки найбагатших українців за авторитетними схожими рейтингами, вважає за необхідне участь англійських суддів у розгляді окремих найбільш показових господарських справ в Україні.

"Я не виключав би участі англійських суддів у розгляді окремих, найбільш показових господарських справ в Україні. Це надасть величезного позитивного ефекту нашій політиці, економіці, соціальній сфері", - написав він у "Дзеркалі тижня" в добірці прогнозів і завдань на 2018 рік.

В.Пінчук також висловив думку, що створення в країні Антикорупційного суду буде "цивілізаційним імплантом", який позитивно впливатиме на правову систему, а також сприятиме початку роботи в Україні принципу верховенства права.

Як повідомлялося, урядовий законопроект №7066 про приватизацію держмайна, ухвалений у першому читанні 9 листопада 2017 року, передбачає надання інвесторам можливості отримати захист за англійським правом.

Раніше ідею часткового застосування в Україні англійського права пропонувала Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку в рамках ідеї створення регіонального фінансового центру (в цьому році такий проект було реалізовано в Казахстані).

В.Пінчук має позитивний досвід звернення до британського правосуддя. Зокрема, в лондонських судах йому вдалося домогтися захисту своїх інтересів у суперечках на кілька сот мільйонів доларів з екс-власником ПриватБанку Ігорем Коломойським.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА