19:29 28.12.2017

Міненерговугілля оголосило про початок консультацій із потенційними партнерами в управлінні ГТС України

2 хв читати
Міненерговугілля оголосило про початок консультацій із потенційними партнерами в управлінні ГТС України

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України офіційно запросило потенційних партнерів з управління газотранспортною системою (ГТС) країни до попередніх консультацій.

Згідно з повідомленням міністерства, запрошення відправлено до посольства США, а також представництва ЄС в Україні з проханням поширити цю інформацію серед 25 країн ЄС.

"Метою переговорів є, зокрема, обговорення можливих умов, у тому числі майбутнього конкурсу, для залучення партнера або партнерів ГТС у ПАТ "Магістральні газопроводи України", - йдеться в повідомленні.

Інформаційні матеріали та пропозиції потенційних партнерів для проведення консультацій запропоновано надсилати до 1 лютого 2018 року.

Очікується, зокрема, інформація про відповідність потенційного партнера статті 21 закону України "Про ринок природного газу"; опис корпоративної структури із зазначенням кінцевих бенефіціарів; економічні та фінансові показники; кваліфікація і досвід роботи в транспортуванні; технічні характеристики ГТС потенційних партнерів; очікувані умови участі в конкурсі; модель можливого спільного управління.

Після оброблення отриманих матеріалів із кожним потенційним партнером ГТС буде проведено усні консультації.

"Попередні консультації, зокрема обмін інформацією, не є юридично зобов'язувальними для сторін і спрямовані виключно для формування рекомендацій щодо майбутніх умов відповідного конкурсу", - зазначають у міністерстві.

Як повідомлялося з посиланням на думку голови НАК "Нафтогаз України" Андрія Коболєва, Україна має вийти з конкретною пропозицією щодо залучення європейського партнера до управління своєї ГТС уже на початку 2018 року. Затягування із залученням міжнародного партнера спричинить втрату транзиту російського газу територією країни, річний обсяг виручки від якого становить близько $3 млрд.

А.Коболєв вважає за можливе підписання договору щодо управління ГТС України із зарубіжними партнерами в третьому кварталі 2018 року.

Окрім Snam (Італія)/Eustream (Словаччина) і Gasunie (Нідерланди)/GRTgaz (Франція), з якими підписано відповідні меморандуми, інтерес до управління ГТС України також проявила "німецька група".

Пропускна спроможність ГТС України на вході становить 288 млрд куб. м, на виході - 178,5 млрд куб. м, зокрема до країн Європи - 142,5 млрд куб. м, до Молдови - 3,5 млрд куб. м.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА