08:03 02.01.2018

Гройсман очікує, що запроваджені податкові новації сприятимуть розвитку і технологічному оновленню виробництва в Україні

1 хв читати
Гройсман очікує, що запроваджені податкові новації сприятимуть розвитку і технологічному оновленню виробництва в Україні

Запроваджені з нового року податкові новації, що передбачають відстрочення сплати ПДВ під час імпорту унікального обладнання та зниження ренти при введенні в експлуатацію нових газових свердловин, сприятимуть розвитку та технологічному оновленню виробництва в Україні, вважає прем'єр-міністр України Володимир Гройсман.

"Сьогодні важливо забезпечити модернізацію національної економіки, оновити основні фонди підприємств, обладнання... Саме тому запроваджуємо розстрочку на 24 місяці, аби не потрібно було брати дорогі кредити для закупки обладнання, сплачувати відсотки і ще один податок (на додану вартість - ІФ). Ми маємо відроджувати національну промисловість і ми можемо це зробити, коли зламаємо бар'єри, які стоять на впровадженні нових виробництв у країні", - наголосив глава уряду.

Як зазначає департамент інформації та комунікацій із громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів України, норма про відстрочку ПДВ для промисловості була запропонована до обговорення влітку в 2017 році за результатами відповідного експерименту у фармацевтичній та деревообробній галузі.

Норма діятиме до 2020 року і запроваджується щодо кожного конкретного виробництва за заявою. Спектр виробництв, які можуть скористатися можливістю відстрочки ПДВ, доволі широкий і поширюється на підприємства машинобудівної, металургійної, легкої промисловості, агропромислові та продовольчі підприємства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА