12:33 04.01.2018

ФДМ України планує до листопада-2018 продати МВО "Оріон" та "Київпассервіс"

2 хв читати
ФДМ України планує до листопада-2018 продати МВО "Оріон" та "Київпассервіс"

Фонд держмайна України (ФДМ) України готує до продажу на конкурсах із відкритістю пропозиції ціни за принципом аукціону АТ "Машинобудівне виробниче об'єднання (МВО) "Оріон" (Одеса) та державне підприємство "Київпассервіс", повідомив в. о. голови ФДМ Віталій Трубаров.

"Готуємо до приватизації два великі підприємства - Машинобудівне виробниче об'єднання "Оріон" та "Київпассервіс", які мають бути продані до 31 жовтня 2018 року", - написав він на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

Інвестору буде запропоновано 50%+1 акція МВО "Оріон" та 99,99% "Київпассервісу", додав В.Трубаров.

"Наразі Фонд створив інвентаризаційні комісії, які до мають 25 лютого завершити їх інвентаризацію. Після цього буде проведена оцінка та сформовані умови продажу", - повідомив в. о. глави ФДМ.

Він наголосив, що зазначені підприємства вже тривалий час перебувають у процесі приватизації, водночас ретельна і покрокова підготовка до приватизації цих об’єктів цього року сприятиме їх ефективному продажу.

МВО "Оріон", колись - великий виробник компресорів для холодильної та інших видів техніки, згідно з річним звітом у системі розкриття інформації НКЦПФР за 2016 рік, отримало 3,03 млн грн чистого доходу і 2,25 млн грн чистого збитку (у 2015-му збиток становив 3,9 млн грн). Увесь дохід отримано від здачі в оренду нерухомого майна.

Станом на третій квартал 2017 року державі належить 50%+1 акція в МВО "Оріон", у ТОВ "Грінстрой" (Одеса) - 22,32%.

"Київпассервіс" включає Київський автовокзал, п'ять автостанцій у столиці, 19 - у Київській області.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА