12:54 05.01.2018

Україна і ЄС перебувають на фінальній стадії підписання угоди про допомогу в EUR100 млн для Фонду енергоефективності

2 хв читати
Україна і ЄС перебувають на фінальній стадії підписання угоди про допомогу в EUR100 млн для Фонду енергоефективності

Україна і Європейський Союз перебувають на фінальній стадії підписання угоди про співпрацю зі співфінансування Фонду енергоефективності обсягом EUR100 млн, триває підготовка до запуску роботи Фонду, написав віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Геннадій Зубко.

"Угоду з ЄС про фінансування Фонду енергоефективності плануємо підписати на початку цього року. Україна і Євросоюз на фінальній стадії підписання угоди про співпрацю зі співфінансування Фонду енергоефективності", - написав Г.Зубко на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Він зазначив, що підписання угоди відкриває доступ до безповоротної донорської допомоги від ЄС в сумі EUR50 млн на фінансування заходів енергоефективності, які будуть здійснюватися організаціями співвласників багатоквартирних будинків за правилами Фонду енергоефективності в 2018 році, а також дозволяє додатково залучити ще EUR50 млн в 2019 році.

"Наприкінці року уряд затвердив статут Фонду енергоефективності та механізм використання коштів, передбачених у державному бюджеті 2018 року. Це дозволяє почати процес запуску і роботи Фонду енергоефективності", - написав він.

Віце-прем'єр зазначив, що на фінансування заходів енергоефективності, які будуть здійснюватися в рамках Фонду енергоефективності, в 2018 році в державному бюджеті передбачено фінансування в розмірі 1,6 млрд грн.

"Реперні точки для нашої подальшої співпраці з ЄС: кадровий відбір керівників і членів наглядової ради Фонду енергоефективності, створення необхідних IT-систем (реєстрів енергоаудиторів, сертифікатів енергоефективності, моніторингу результатів впроваджених енергоефективних заходів), а також публічної платформи з надання послуг енергоаудиту, що забезпечить прозорість і відкритість всіх процедур в рамках роботи Фонду ", - написав Г.Зубко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА