07:52 09.01.2018

Ціни на нафту продовжують рости, Brent подорожчала до $ 68,19 за барель

2 хв читати
Ціни на нафту продовжують рости, Brent подорожчала до $ 68,19 за барель

Нафта продовжує дорожчати у вівторок після підйому напередодні на очікуваннях ослаблення темпів зростання видобутку в США.

Вартість березневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 7:15 піднялася на $ 0,41 (0,6%) - до $ 68,19 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти подорожчали на $ 0,16 (0,24%) - до $ 67,78 за барель.

Ціна ф'ючерсу на нафту WTI на лютий на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) збільшилася до цього часу на $ 0,47 (0,76%) - до $ 62,20 за барель. У понеділок контракти подорожчали на $ 0,29 (0,47%) - до $ 61,73 за барель.

За підсумками минулого тижня нафта Brent подорожчала на 1,1%, WTI - на 1,7%.

Дані Baker Hughes, оприлюднені в минулу п'ятницю, вказали на несподіване скорочення числа діючих нафтовидобувних установок в США за минулий тиждень на п'ять одиниць - до 742 установок.

Зменшення числа діючих установок говорить про потенційне зниження видобутку нафти, що підтримує ринок, пише MarketWatch.

Незважаючи на "дух невразливості" в сфері сланцевої нафти в США, цей сектор стикається з низкою проблем, які можуть привести до скорочення видобутку, відзначає аналітик PVM Oil Associates Стівен Бреннок.

"Акціонери компаній сфери сланцевої нафти втомилися від моделі негативного грошового потоку, яка вже стала нормою в галузі, - говорить експерт. - Таким чином, цим компаніям необхідно шукати баланс між нарощуванням видобутку і збільшенням доходів акціонерів, причому воно може означати обмеження планів капіталовкладень".

Тим часом спекулятивні гравці роблять ставку на подальше зростання цін на нафту. Чисті довгі позиції на нафту Brent на минулому тижні збільшилися до рекордного рівня, свідчать дані Commerzbank.

"Це підвищує ймовірність корекції на нафтовому ринку, яка відбудеться, коли фактори, на які зараз орієнтуються трейдери, ослабнуть або зійдуть нанівець", - відзначають аналітики Commerzbank.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА