16:10 11.01.2018

"Авіалінії Антонова" забезпечать перевезення ракетних комплектуючих на мис Канаверал в інтересах американської SpaceX

2 хв читати
"Авіалінії Антонова" забезпечать перевезення ракетних комплектуючих на мис Канаверал в інтересах американської SpaceX

 Авіакомпанія "Авіалінії Антонова", один із провідних світових операторів важкого транспортного Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн, забезпечить транспортування ракетних комплектуючих із Лос-Анджелеса на космодром на мисі Канаверал (США) в інтересах американської SpaceX.

Згідно з заявкою українського оператора, розміщеною на сайті Daily Airlines Filings Департаменту транспорту США (DOT), вантажний рейс, у рамках якого на космодром буде доставлено частину головного обтічника ракети-носія загальною масою 28,1 тонни, заплановано на 11-13 січня.

Як зазначається в заявці, забезпечення транспортування вантажу є "критично важливим" для SpaceX та її клієнтів з огляду на плани стартової місії компанії.

"Авіалінії Антонова" - авіатранспортний підрозділ ДП "Антонов", провідного українського розробника та виробника авіатехніки, що входить з 2016 року до держконцерну "Укроборонпром".

Протягом багатьох років флот авіакомпанії активно задіяний на міжнародному ринку комерційних авіаперевезень нестандартних і надважких вантажів. В активі компанії також виконання стратегічних авіаперевезень у рамках програми НАТО SALIS (Strategic Airlift Interim Solution). Флот "Авіаліній Антонова" налічує на сьогодні сім літаків Ан-124-100 "Руслан" вантажопідйомністю 150 тонн, супертранспортник Ан-225 "Мрія" вантажопідйомністю 250 тонн, багатоцільовий Ан-74Т (10 тонн), Ан-22 "Антей" (60 тонн), Ан-26 (5,5 тонни). Серед замовників компанії на перевезення надважких і негабаритних вантажів аерокосмічного призначення на сьогодні, зокрема, - французька логістична Bollore Logistics.

У 2016 році США зняли для "Авіаліній Антонова" обмеження, що діють для зарубіжних авіакомпаній, на кількість щорічно виконуваних чартерних авіавантажоперевезень до/з країни у зв'язку з набуттям чинності укладеної в липні 2015 року між США та Україною угоди про повітряні перевезення.

Американська аерокосмічна SpaceX мільярдера Ілона Маска - одна з найдинамічніших компаній світового й американського ринку космічних пускових послуг, що просуває на ринку, зокрема, технологію багаторазового використання ракети-носія (РН) за рахунок здійснення посадки першого ступеня. З 2017 року компанія розпочала запуски за допомогою РН Falcon 9 супутників військового призначення. У 2017 році SpaceX анонсувала вихід на ринок у 2018 році нової надважкої ракети Falcon Heavy, здатної виводити на низьку навколоземну орбіту 63 тонни вантажу, а також доставку вантажів масою до 16,8 тонни до Марсу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА