12:22 13.01.2018

Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань

2 хв читати
Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань

Авдіївський газопровід повністю готовий до початку випробувань, і вранці в суботу його почали перевіряти на якість зварювання, повідомив глава Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

"Вранці відвідав будівництво Авдіївського газопроводу. Ситуація наступна: вчора завершили зварювання стиків і укладання труб. Газопровід готовий повністю до початку випробувань. Сьогодні з 10 години ранку його почали накачувати спеціальним інгредієнтом для перевірки якості зварювання", - написав П.Жебрівський на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук в суботу.

За його словами, накачувати газопровід будуть поетапно - до 7,5 атмосфер, на що будуть потрібні добу. Потім при 7,5 атмосфер трубу перевірять фахівці технагляду та Держпраці.

"Три години повинен тримати газопровід такий тиск, після цього опустять тиск до 6 атмосфер і знову зафіксують, перевірять і опломбують. Після цього вже можна буде повністю засипати трубу. Далі закачуємо газ і починаємо підключати будинки", - розповів глава Донецької ОВГА.

Він зазначив, що вже дав вказівку паралельно оформляти всю необхідну документацію, "щоб не затягувати процес".

Як повідомлялося, в червні 2017 року поблизу Авдіївки Донецької області в результаті ворожих обстрілів був пошкоджений газопровід, внаслідок чого близько 22 тис. Жителів залишилося без газопостачання.

18 серпня почалося будівництво підвідного газопроводу високого тиску від Очеретяного до Авдіївки, завдяки якому можна буде подавати газ з підконтрольною Києву території, як в Авдіївку, так і в ще 7 навколишніх селищ (Красногорівка, Ластівчине, Орловка, Тоненьке, Водяне, Первомайське та Нетайлове) .

За словами П.Жебрівського, вартість проекту - близько 58 млн грн, частина цієї суми профінансує ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

У четвер буде застосовано графіки обмеження для промспоживачів із 18:00 до 22:00 - "Укренерго"

Україна розраховує на розблокування допомоги США на 2024 рік - Шмигаль

ЄС виділить Україні ще EUR1,5 млрд перехідного фінансування Ukraine Facility наступного тижня

Ferrexpo завершило 2023 рік із чистим збитком $84,8 млн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА