14:21 13.01.2018

СБУ залучила до розслідування інформацію про можливу роботу компаній DHL Express, Adidas і Puma в окупованому Криму

2 хв читати
СБУ залучила до розслідування інформацію про можливу роботу компаній DHL Express, Adidas і Puma в окупованому Криму

Головне управління Служби безпеки України в АР Крим долучило до матеріалів кримінального провадження інформацію про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma на анексованому півострові, повідомляє проект "Радіо Свободи" Крим.Реалії" з посиланням на відповідь СБУ на інформаційний запит.

"Повідомляємо, що відомості Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України щодо можливого здійснення господарської діяльності з продажу на тимчасово окуповану територію Криму німецькими компаніями DHL Express, Adidas, Puma долучені до матеріалів кримінального провадження, досудове розслідування якого здійснює слідчий відділ ГУ СБУ в АР Крим. Зараз тривають слідчі дії", – цитує відповідь СБУ "Крим.Реалії".

У відомстві додали, що деталі досудового розслідування не розголошуються на вимогу статті 222 Кримінального процесуального кодексу України (недопустимість розголошення відомостей досудового розслідування).

У грудні 2017 року СБУ у відповідь на інформаційний запит "Крим.Реалії" повідомила, що перевірить інформацію про можливу роботу німецьких компаній DHL Express, Adidas і Puma в анексованому Криму.

Раніше Міністерство з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України у грудні 2017 року повідомило про виявлені факти роботи німецьких компаній в Криму – поштового оператора DHL Express, а також спортивних концернів Adidas і Puma. Наприклад, на сайті Adidas зазначено адреси офіційних магазинів у Криму. При цьому про приналежність півострова конкретній країні не зазначається.

3 січня 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна знайде важелі впливу на міжнародні компанії, які допускають у своїй діяльності приналежність Криму до Росії.

Після цього німецькі концерни Volkswagen і Adidas відкинули претензії П.Клімкіна щодо роботи своїх рітейлерів на окупованому півострові.

"Бренди концерну Volkswagen дотримуються санкцій та виконують ухвалені рішення. Протилежні оцінки викликають у нас подив", – повідомили в прес-службі німецького автовиробника Volkswagen на запит DW.

У прес-службі спортивного бренда Adidas також заявили, що не порушують законодавства: "Adidas в принципі дотримується чинного законодавства".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Оприлюднено проєкт Національного плану з енергетики та клімату на період до 2030 р.

Модель оренди з правом викупу - оптимальна для вирішення питання доступності житла - мер Тростянця

Україна отримає від ЄІБ EUR560 млн для проєктів в енергетиці та відновленні житла

Зростання реального ВВП України в березні-2024 залишилося близьким до 5%

НБУ в четвер послабив гривню на 6 коп. - до нового мінімуму

ЄС розробить додаткові тарифи на російські та білоруські агропромислові товари

"Укрнафта" зменшить споживання електроенергії на своїх АЗК

Повноцінне відновлення експорту через морські порти для українського агросектору безальтернативне - УЗА

Україна до кінця травня експортує всі залишки зерна, що призведе до підвищення цін у країні та світі, - УЗА

"Укренерго" може застосовувати графіки обмеження промспоживачів в умовах дефіциту в період весняно-літньої ремонтної кампанії - CEO

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА