13:23 15.01.2018

Львів планує в 2018 р. випуск облігацій на 440 млн грн

2 хв читати
Львів планує в 2018 р. випуск облігацій на 440 млн грн

Львів планує в 2018 році випустити два транші облігацій на загальну суму 440 млн грн, повідомляється в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings у понеділок.

"Прямий борг Львова в 2018 році може зрости на 440 млн грн, якщо планований випуск облігацій на 440 млн грн виявиться успішним (протягом року буде випущено два транші)", - йдеться в документі.

За даними Fitch, залучені кошти, разом із накопиченими на рахунках Львова 55 млн грн, муніципалітет має намір інвестувати в розвиток.

"Головним пріоритетом міської влади є підтримка динамічного зростання міста за рахунок розвитку інноваційної місцевої економіки. Це включає залучення інвестицій у сектори, що забезпечують високу додану вартість, зокрема IT-сектор, організацію форумів, конференцій та інших заходів, а також туризм", - повідомляється в прес-релізі.

Fitch також зазначає, що в разі випуску облігацій прямий борг Львова залишиться низьким - у межах 4,7% поточних доходів бюджету (у 2014-2017 рр. - 0,1%).

Згідно з прес-релізом, Fitch присвоїло місту довгостроковий рейтинг дефолту емітента в іноземній і національній валютах (РДЕ) на рівні "В-", прогноз за рейтингами "стабільний".

Рівень рейтингу підтримується позитивними очікуваннями Fitch щодо операційних результатів міста в середньостроковій перспективі. Рейтинги також враховують очікуваний низький прямий борг міста в середньостроковій перспективі, а також помірні умовні зобов'язання, що випливають із гарантій, виданих муніципальним підприємствам.

Водночас рейтинги Львова відображають слабке інституціональне середовище для внутрішніх інвесторів в Україні, що позначається на непередбачуваних для інвесторів фінансових результатах.

"Це, разом із загальною слабкістю суверенних державних фінансів в Україні, призводить до невизначених перспектив зростання", - зазначає Fitch.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА