13:53 15.01.2018

Скасування законодавчих актів про реорганізацію ДФС не зупиняє реформи відомства

2 хв читати
Скасування законодавчих актів про реорганізацію ДФС не зупиняє реформи відомства

Скасування Кабінетом Міністрів законодавчих актів переформатування структури Державної фіскальної служби (ДФС) не зупиняє реформи відомства, повідомив в. о. глави служби Мирослав Продан.

"Уряд скасував два законодавчі акти, що передбачають переформатування структури ДФС. Ці документи було ухвалено в березні та липні 2017 року з умовою доопрацювання. Я ніколи не приховував, що скептично ставлюся до пропозицій, які містяться в них. На мій погляд, створення єдиної юридичної особи не враховує всіх чинників і ускладнює процес реформування органів ДФС", - написав в. о. глави відомства на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Але слід наголосити, що скасування цих документів не означає, що перебудову ДФС припинено, що зміни не відбуваються", - зазначив М.Продан.

У свою чергу прем'єр-міністр Володимир Гройсман, коментуючи рішення уряду про скасування зазначених документів, назвав затверджену в 2017 році концепцію реформування ДФС незмістовною. За його словами, реалізація пропозицій, що містяться в цих документах, не вимагала багатьох змін у чинному законодавстві.

"Ця концепція (реформування ДФС - ІФ) була абсолютно незмістовною. Але я акцентую на тому, що це ніяк не впливає на позитивні зміни в самій структурі ДФС", - прокоментував він рішення уряду на брифінгу в Маріуполі 12 січня.

Він також зазначив, що задоволений роботою керівника ДФС.

Як повідомлялося, Кабмін скасував рішення про реогранізацію ДФС і концепцію реформування відомства на засіданні 11 січня.

Постанова про реформування низки територіальних органів ДФС, ухвалена Кабміном у 2017 році, передбачала створення двох нових юросіб - Міжрегіональної митниці та Міжрегіонального головного управління ДФС. Обласні митниці та Енергетична митниця мали реорганізуватися шляхом приєднання до Міжрегіональної. Об'єднані державні податкові інспекції планувалося приєднати до головних управлінь ДФС в областях, а останні разом з Офісом великих платників податків - до Міжрегіонального головного управління ДФС.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА