20:23 15.01.2018

Суд відмовив Коломойському у спробі заблокувати форензик аудит ПриватБанку

2 хв читати
Суд відмовив Коломойському у спробі заблокувати форензик аудит ПриватБанку

Київський райсуд Одеси скасував забезпечувальні заходи за позовом колишнього власника Приватбанку (Київ) Ігоря Коломойського заблокувати форензик аудит фінустанови, повідомив журналістам керівний партнер юрфірми "Астерс" Олексій Дідковський, який представляв у суді Національний банк України (НБУ).

За його словами, постанова втратила чинність від 12 січня, до ухвалення рішення щодо апеляції.

Як повідомлялося, НБУ наприкінці грудня-2017 заявив про намір подати апеляційну скаргу на ухвалу Солом'янського райсуду Києва за позовом Коломойського, яким у рамках забезпечувальних заходів суду намагався заблокувати співпрацю НБУ, Міністерства фінансів і ПриватБанку з українськими та міжнародними компаніями - юридичними радниками і консультантами, які займаються фінансовим розслідуванням діяльності ПриватБанку і юридичним супроводом справ, що стосуються націоналізації фінустанови.

Ухвала суду, зокрема, забороняє Мінфіну, НБУ, а також націоналізованому ПриватБанку вдаватися до будь-яких дій щодо колишнього акціонера ПриватБанку, зокрема залучати українські та міжнародні компанії - юридичних радників і консультантів, обмінюватися з ними даними стосовно колишнього акціонера. Практично це блокує відстоювання інтересів вкладників ПриватБанку, платників податків і держави щодо понад 400 судових справ, ініційованих колишніми акціонерами ПриватБанку і пов'язаними з ними особами після націоналізації фінустанови.

За оцінкою НБУ, такі заходи можуть зупинити розслідування фінансових зловживань у ПриватБанку, метою якого є визначення осіб, чиї дії призвели до завдання збитків державі. Проведення такого аудиту є зобов'язанням України перед Міжнародним валютним фондом, яке країна взяла на себе за програмою кредитування. Для його проведення НБУ залучив міжнародну компанію Kroll, що спеціалізується на фінансових розслідуваннях.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА