14:22 16.01.2018

Kroll виявила невідповідність аудиторських висновків PwC реальному фінансовому стану ПриватБанку

2 хв читати
Kroll виявила невідповідність аудиторських висновків PwC реальному фінансовому стану ПриватБанку

Компанія Kroll виявила невідповідність між реальним фінансовим станом ПриватБанку, а також позитивними і умовно-позитивними аудиторськими висновками ТОВ "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" (Київ, українська структура PwC) щодо його фінансової звітності, повідомляється в презентації Національного банку України (НБУ ).

"Секретна структура в банку виконувала... численні операції банківського шахрайства і фальсифікації звітності колишнім менеджментом і директорами банку під керівництвом колишніх акціонерів і на користь колишніх акціонерів і групи афілійованих з ними осіб. Незважаючи на це, висновки незалежного аудитора про фінансову звітність ПриватБанку протягом 2007-2014 років містили позитивні твердження, а в 2015 році аудитор надав умовно-позитивний висновок", - вказано в документі.

Як повідомлялося, правління НБУ 20 липня 2017 року виключило ТОВ "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" з реєстру аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.

"Висновки "ПрайсвотерхаусКуперс (аудит)" не відображали реальних ризиків роботи ПриватБанку, що стало причиною визнання фінустанови неплатоспроможною, його націоналізації та істотних витрат держави на капіталізацію", - вказувалося в повідомленні НБУ.

PwC була аудитором ПриватБанку із середини 90-х років. Компанія заявляє, що "аудит фінансової звітності Приватбанку за 2015 рік проводився відповідно до міжнародних стандартів аудиту", зокрема щодо угод із зацікавленістю.

"Ми неодноразово просили НБУ надати нам конкретні зауваження про якість аудиту. Ми також запитували докладні докази, наявні в НБУ,що демонструють, що ця фінансова звітність була недостовірною. НБУ досі не дав ніякої конкретики", - стверджує PwC.

Раніше, в лютому 2017 року, співробітники PwC припустилися помилки на церемонії вручення "Оскара". Крім того, в 2016 році PwC опинилася в судах США за звинуваченнями в тому, що її невдалі рекомендації призвели до краху брокерсько-дилерської компанії MF Global та іпотечного андеррайтера TBW.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Графіки відключень е/е залишилися лише в Харківській області, але ще можливе повернення до них в Одеській і Хмельницькій - "Укренерго"

RegioJet виконав перший рейс за маршрутом Прага - Чоп

На Бурштинській і Ладижинській ТЕС ДТЕК ударом РФ повністю або частково пошкоджено всі енергоблоки

Барселона з 1 квітня знову підвищує туристичний податок

НКЦПФР поповнила список ненадійних інвестпроєктів 12 кейсами

"Дочка" ДТЕК уклала угоду з польською Columbus Energy щодо будівництва СНЕ 133 МВт у Польщі

Посли ЄС досягли компромісу щодо продовження ліберального режиму торгівлі з Україною

На ліквідацію наслідків масованого обстрілу енергоінфраструктури Харківщини буде спрямовано кошти Фонду підтримки енергетики України - Галущенко

Збитки навколишньому середовищу від атаки РФ на ДніпроГЕС уже становлять приблизно 140 млн грн - глава Міндовкілля

Україна отримає EUR100 млн кредиту Банку розвитку Ради Європи на проєкт "єВідновлення"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА