15:54 16.01.2018

Данилюк наполягає на реорганізації ДФС та звільненні Насірова

2 хв читати
Данилюк наполягає на реорганізації ДФС та звільненні Насірова

Міністр фінансів Олександр Данилюк протестує проти скасованих за його відсутності Кабінетом Міністрів раніше ухвалених рішень про реорганізацію структури Державної фіскальної служби (ДФС), залучення у відомство нових людей та остаточної ліквідації податкової міліції.

"Планую виправити це непорозуміння", - написав глава Мінфіну на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що скасовані акти передбачали зменшення повноважень керівників обласних ДФС.

"Зараз існують квоти, що передбачають розподіл посад у регіональних митницях та податкових між сферами впливу. Контролюючи регіональні органи ДФС, місцеві "князьки" та їхні друзі в Києві наживаються на бізнесі, відкатах, контрабанді та фактично гальмують економічний розвиток нашої країни", - описав поточну ситуацію О.Данилюк.

Він наголосив, що одним із перших, хто публічно зрадів рішенню про скасування концепції реформи, був Роман Насіров, відсторонений урядом на початку березня 2017 року з посади голови ДФС у зв'язку із обвинуваченнями, висуненими на його адресу Національним антикорупційним бюро України (НАБУ).

Міністр нагадав, що Мінфін уже давно звернувся до Кабміну щодо звільнення Р.Насірова, але відповідного рішення не було.

"Тому цієї середи буду підіймати це питання на засіданні уряду", - заявив О.Данилюк, відзначивши необхідність затвердження повноцінного керівника ДФС для її реформування.

Глава Мінфіну також повідомив, що обговорював цю ситуацію з прем'єр-міністром Володимиром Гройсманом і отримав запевнення в підтримці реформи ДФС.

"Тому я упевнений, що виправлення цього непорозуміння стане поштовхом для швидших змін у ДФС", - написав О.Данилюк.

Як повідомлялося, постанова про реформування низки територіальних органів ДФС, ухвалена Кабміном в 2017 р., передбачала створення двох нових юросіб - Міжрегіональної митниці та Міжрегіонального головного управління ДФС. Обласні митниці та Енергетична митниця мали реорганізуватися шляхом приєднання до міжрегіональної. Об'єднані державні податкові інспекції передбачалося приєднати до головних управлінь ДФС в областях, а останні разом з Офісом великих платників податків - до Міжрегіонального головного управління ДФС.

Кабмін скасував рішення про реорганізацію ДФС і концепцію реформування відомства на засіданні 11 січня. В.Гройсман, коментуючи наступного дня це рішення, назвав ухвалену в 2017 р. концепцію реформування ДФС беззмістовною.

"Ми скасували низку рішень, які були сформовані як концепція реформи ДФС. Але вони б не привели ні до яких необхідних змін, оскільки потребували ще багато, багато змін у законодавстві. Ця концепція була абсолютно беззмістовною", - заявив прем'єр.

На його думку, скасування цих рішень жодним чином не впливає на позитивні зміни в ДФС.

В.Гройсман також зазначив, що задоволений роботою в. о. глави ДФС Мирослава Продана.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА