17:30 16.01.2018

Україна долучилася до міжнародної програми контролю над контейнерними перевезеннями

2 хв читати
Україна долучилася до міжнародної програми контролю над контейнерними перевезеннями

Україна приєдналася до програми глобального контролю над міжнародними контейнерними перевезеннями ООН і Всесвітньої митної організації, повідомив в. о. глави Державного фіскальної служби (ДФС) Мирослав Продан.

"Сьогодні разом з директором департаменту аналізу і громадських зв'язків управління з наркотиків і злочинності ООН Жан-Люком Лемайо і главою Держприкордонслужби Петром Цигикалом підписали відповідний меморандум", - написав він на своїй сторінці в мережі Facebook.

М.Продан зазначив усе більший потік вантажів в Україні: у 2017 р. до країни надійшло на 700 тис. контейнерів більше, ніж у 2016 р.

"Ми оформили майже 5 млн контейнерів. Також збільшився і транзит. В Одеському морському торговому порту він зріс більш ніж на 16%. Ефективний контроль над потоком контейнерів, який постійно зростає, неможливий без взаємодії із зарубіжними партнерами, без отримання від них інформації по вантажах з високим ступенем ризику. Тому ми активізували процес переговорів для участі в програмі глобального контролю над міжнародними контейнерними перевезеннями", - повідомив він.

За словами М.Продана, завдяки участі в зазначеній програмі Україна отримує доступ до міжнародних баз даних, за допомогою яких можна відстежувати нелегальні потоки наркотиків, зброї, фальсифікату.

"Ще до того, як контейнер дістанеться України, ми вже будемо знати про можливості його використання для нелегальних перевезень", - зазначив в. о. глави ДФС.

М.Продан також повідомив, що під час підготовки до приєднання до програми ще в минулому році були створені дві групи - в Одеському МТП і аеропорту "Бориспіль" (Київ).

"Наші зарубіжні партнери провели навчання цих груп, уже сьогодні вони зможуть у повному обсязі аналізувати дані щодо міжнародної системи контролю над переміщенням контейнерів. Тобто ми вже зараз зможемо в повному обсязі оцінювати ризики тих вантажів, які надходять в Україну або переміщуються через нашу державу транзитом ", - написав він.

М.Продан додав, що в перспективі планується створити такі оперативні групи і в пунктах пропуску на західному кордоні країни.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України дозволив захід у акваторію порту вивантаження судам іноземного плавання, що перевозять контейнери, до подачі електронної документації про вантаж.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ранній кінець опалювального сезону заощадить до 500 млн куб. м газу

Пропозиція про реструктуризацію євробондів України, ймовірно, міститиме норму про часткове списання боргу

Найбільший виробник соняшникової олії Молдови зупинив два заводи й вимагає відновлення імпорту українського соняшнику

Латвійська airBaltic через три-шість місяців після відновлення польотів може розмістити в Києві п’ять власних літаків

ВВП України зріс у 2023 році на 5,3% - Держстат

Торгівля має бути взаємовигідною для сільгоспвиробників у Польщі та Україні - заява Шмигаля і Туска

"Запоріжкокс" продовжує капремонт коксової батареї №2 з інвестиціями в 60 млн грн, вкладення в оновлення за 2 роки перевищують 276 млн грн - СЕО

Шмигаль за результатами українсько-польських урядових консультацій: Розуміємо, як будемо рухатися

Прямі збитки українських ритейлерів через війну сягають майже $2,5 млрд - дослідження

"Укрнафта" планує завершити ребрендинг АЗК Glusco у квітні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА