18:04 16.01.2018

Данилюк очікує розширення підтримки у боротьбі за повернення коштів ПриватБанку після розслідування Kroll

2 хв читати
Данилюк очікує розширення підтримки у боротьбі за повернення коштів ПриватБанку після розслідування Kroll

Незалежне розслідування компанії Kroll, що підтвердило факт шахрайства в ПриватБанку (Київ) у період до його націоналізації та збитки в $5,5 млрд, посилить позиції банку Міністерства фінансів та Нацбанку України у боротьбі за повернення цих коштів, вважає міністр фінансів Олександр Данилюк.

"Зараз банк, Мінфін та НБУ борються за повернення коштів, вкрадених з ПриватБанку. І ті, хто свідомо або несвідомо гальмували процес, вже не матимуть іншого варіанта, як підтримувати нас у цій боротьбі", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Глава Мінфіну ще раз наголосив, що всі причетні особи мають понести відповідальність.

Раніше у вівторок Нацбанк оприлюднив головні висновки форензик аудиту ПриватБанку і повідомив, що представив ці результати основним зацікавленим особам, зокрема генеральному прокурору України.

"Результати розслідування Kroll підтвердили, що ПриватБанк був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій як мінімум протягом десяти років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків в розмірі щонайменше $5,5 млрд", - йшлося в повідомленні центробанку у вівторок.

Як повідомлялося, 21 грудня 2017 року О.Данилюк звинуватив Генпрокуратуру в затягуванні розслідування справ стосовно дій колишніх керівників і власників ПриватБанку, порушенні та активному просуванні справ проти дійових посадових осіб банку, Мінфіну та НБУ, а також найнятих ними радників. "Я вимагаю відставки генерального прокурора Юрія Луценка", - заявив глава Мінфіну.

О.Данилюк наголосив, що добитися позитивного рішення Лондонського суду щодо замороження активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова до ухвалення рішення по суті вдалося "не завдяки підтримці прокуратури - як це мало бути - а незважаючи на всі прямі спроби з боку Генеральної прокуратури завадити цьому процесу".

Коментуючи свої звинувачення, міністр нагадав, що націоналізований ПриватБанк ініціював порушення п’яти кримінальних справ, які нині розслідує Генпрокуратура, зокрема щодо доведення банку до неплатоспроможності, незаконного виведення різними способами коштів із банку, неналежного використання конфіденційної інформації з серверів банку.

"Проте жодну з цих справ на сьогодні не було передано на розгляд до суду, оскільки досудові розслідування в цих провадженнях просуваються вкрай повільно, а в деяких зі справ слідчі дії взагалі не відбуваються", - зазначив О.Данилюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Заступниця голови ОП Мудра: Конфісковані активи РФ необхідно спрямувати на відновлення і захист енергетики

Порт "Чорноморськ" відновив відвантаження агропродукції на експорт

"Київтеплоенерго" у 2024 р. планує замінити 55 км аварійних теплових мереж - заступник голови КМДА

НБУ анонсував низку кроків валютної лібералізації найближчими тижнями

У призначенні пенсії українцям, які працювали за кордоном, зараховуватимуть отриманий там страховий стаж - Мінсоцполітики

НБУ поліпшив прогноз інфляції на 2024 р. з 8,6% до 8,2% і несуттєво погіршив його на 2025 р.

НБУ знизив облікову ставку трохи більше за очікування - до 13,5% і її оцінку на кінець року - до 13%

EVA відкрила в першому кварталі 16 нових магазинів

"Миколаївобленерго" у 2024 р. має намір оновити парк пошкодженої з початку війни автотехніки

"Інтерпайп" пропонує скоригувати систему бронювання працівників у прифронтових регіонах

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА